Kalça Kireçlemesinde Hangi Egzersizler Yapılır?

İki kemiğin birbirine sürtmesi sonucunda kireçleme meydana gelmektedir. Bütün eklemlerin olduğu bölgelerde görülebilir. En sıklıkla kalçalarda ve dizlerde görülmektedir.

 Kalça Kireçlenmesi Egzersizleri

Kalça kemiği kireçlemesi eklemlere son derece zarar verecek olan ve ağrının fazla olmasına neden olan bir durumdur. Yapılan araştırmalarda bu durumu yaşamakta olan kişilerin hareketli bir yaşam tarzına sahip olmadıkları için eklemlerin kıkırdak bölümünde aşınma olması sonucunda kemiklerin birbirine değmesi sonucunda ortaya çıkacak kireçleme için sizler de vücudunuzda esnekliği kazanmanız sonucunda kireçlemeden kurtulmuş olacaksınız. Fizik tedavi uzmanlarının tavsiye etmekte olduğu hareketleri yapmanız sonucunda oldukça faydalı olacaktır. Eklemlerin tekrardan esnekliğini kazanmasını sağlayacağı gibi günlük olarak yapmanız sizlerin hareketli bir hayatınız olmasını da sağlamış olur. 

 Kalça Kireçlenmesi Egzersizleri

Pelvik eğim: Son derece basit olan bu hareket pelvik kaslarınızın son derece güçlenmesini sağlayacak olan bir hareket olmaktadır. Sizler de yere uzanın ve dizlerinizi bükün. kollarınızı yanınıza paralel olacak şekilde uzatın. Ayaklarınızı da aynı şekilde uzatın ama ayaklarınızı kendinize doğru kırın. Alt karın kaslarınızı sıkın. Karın bölgenizin omurganıza kadar battığını hissin.

Diz Hareketi: Sırt üstü olacak şekilde bir zemine uzanmalısınız. Kollarınızı iki yanınıza paralel olacak şekilde yanınıza getirin. Dizlerinizi eğin. Mide kaslarınızı sıkın ve bacağınızı yavaş bir şekilde yükseltin. Kafanızın yerde durmasına dikkat etmelisiniz. Ayaklarınızı havada birkaç saniye tutun ve sonra indirin.

Köprü: Sıklıkla yapılırken gördüğünüz bu hareket birçok ekleminizi çalıştırma konusunda faydalı olan bir hareket olmaktadır. Yapılışı ise son derece kolay olmaktadır. Sırt üstü yere uzanmalısınız, dizlerinizi eğin ve kollarınızın yanınızda paralel olarak uzatın. Vucudunuzla yapacak olduğunuz bu hareket için omzuna kadar düz olacak bir şekilde kalçanızı yavaş bir şekilde havaya kaldırın. Bu hareketi yaparken ellerinizin iki yanda durmasına dikkat ederken başınızında da yerde olması gerekmektedir.

Planking: Zemine dizlerinizle birlikte oturun. Ellerinizi de yere koyup bekleyin. Sol bacağınız kaldırın ve bir yandan da sağ elinizi paralel olacak şekilde kaldırın. Bu hareketi yaparken her zaman için vücudunuz ayaklarınız ve kollarınızın eşit olmasını sağlamalısınız.

Belinizi güçlendirmek istiyorsanız o zaman sizler de bir adet top kullanmanız gerekmektedir. Plates topu olarak anılan bu toplar son derece kemik kireçlenmesi için faydalı olmaktadır.

Topa Yürüyün: Egzersiz topunu ayaklarınızın önüne omuz genişliğinde alın ve düz bir şekilde otueunİki ayağınızın da yerde olurken sol ayağınızı kaldırın. 5 saniye kadar yukarda tutun. Daha sonra indirin ve diğer ayağınızı yapın.

Topdaki yarım sıkışma: Topla yapacak olduğunuz bu hareket için sizler de egzersiz topunu ayaklarınızla yere koyun. Kollarınızı göğsünüzün üstünden geçirin. Topun ters bir şekilde üzerine oturun ve sırtınızı geriye doğru eğin. Karın kaslarınızı bu hareketi yaparken kullanmalısınız. Ayaklarınızı yere kaldırmadan sizler de bu pozisyonda durmalısınız.

Eğik Egzersiz: Ayaklarınızı yere yatırır pozisyonunda sizler de topa oturmalısınız. Kollarınız düz bir şekilde yukarıya doğru kaldırın. Kalçanızı bükün ve ayaklarınızı oynatmadan geriye doğru yaslanmaya çalışın. Bir kolunuzu yavaş bir şekilde indirin. Ardından diğer kolunuzu da indirin. Bu hareketi tekrarlayın.

Ayak Hareketi: Yere yüz üstü uzanın kollarınızı paralel olarak yanınıza indirin. Bir ayağınızı kaldırın ve kalçalarınıza değdirmeye çalışın. Sonra diğer ayağınızı aynı şekilde kaldırın ve kalçanıza değdirmeye çalışın. Bu hareketi tek tek toplamda 20 defa uygulamalısınız.

Oturma Egzersizi: Yere ayaklarınızı uzatarak oturun. Kollarınızı uzatın ve ayaklarınıza değmeye çalışın. Bu hareketi yaparken asla ayaklarınızı kırmamanız gerekmektedir. Aynı hareketi ayakta dizlerinizi kırmadan eğilin. Ve ellerinizi yere değdirmeye çalışın.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle