Romatoid Artrit Bitkisel Tedavisi İbrahim Saraçoğlu Kürü
Vücuttaki eklemlerin iç yüzlerini etkilemekte olan bir iltihaplı hastalık olmaktadır. Bu rahatsızlık tüm vücudu etkileyebilir. Şekil bozukluklarının oluşmasına neden olur.
İçindekiler
Romatoid Artrit
Vücuttaki eklemlerin iç yüzeylerini doğrudan etkilemekte olan iltihaplı bir hastalık olmaktadır. Bütün vücudu etkilemesi ile bilinmektedir. Tedavi olunmadığı zamanlarda insanların sakat kalmasına neden olacaktır.
Hastalık vücuttaki bütün eklemleri etkileyebilecek olduğu gibi sadece el ve ayak bileklerinde de ortaya çıkacağı unutulmamalıdır.
Hastalığın oluşmasında bağışıklık sisteminin ciddi oranda etkisi vardır. Bağışıklık sistemimiz vücuduuzda oluşan virüslerle savaşacaktır. Fakat bazı zamanlarda bağışıklık sistemi kendi organlarını tanımayacak ve onlara savaş açacaktır. Bu durumda ise eklem hastalıkları da ortaya çıkar.
Babadan ve anneden genetik olarak geçmeyeceği gibi bu hastalığa neden olan genler çocuklara geçme ihtimali her zaman için bulunmaktadır. Bu hastalık 35 ile 55 yaş arasında daha sıklıkla görülmektedir. Kadınlarda daha çok görülmekte olan bir rahatsızlık türüdür.
İç hastalıkları uzmanına ya da romatoloji doktoruna muayene olmanız sonucunda yapacak olduğu tahliller ve röntgen sonucunda sizin öykünüzü dinlediği zaman teşhisi koyacaktır.
Belirtileri Nelerdir
- İştah kaybı;
- Sürekli olarak kendisini yorgun hissetmesi,
- Anemi;
- Elleri ve ayakları kullanmada güçlük;
- Görmede azalma;
- Subkutan nodülleri;
- Vaskülit.
Tanı
Hekime ağrılarınızdan şikayet ettiğiniz için başvurduğunuz zaman sizin tıbbi geçmişinize bakacaktır. Yapılan tahliller ve ultrason çekiminden sonra hastalığın tanısını koyacaktır. Bunun yanı sıra aşağıda listelemiş olduğumuz belirtileri de yaşıyor olmanız gerekmektedir.
- Hasta uyandığı zaman en az bir saat boyunca sertlik hissedecek ve el ya da ayaklarını kullanmada güçlük çekecektir.
- Fazla sayıda eklemlerde iltihabın oluşması;
- El eklemlerinde artrit oluşması;
- Artritin görülmekte olduğu vucudun tam karşısında da bulunmas;
- Yapılan kan tahlilleri sonucunda romatiod faktünün saptanması
- Fazla kilosu olan obez hastalarda daha çok görülmektedir.
Tedavisi
Günümüzde bu hastalığın ortadan kaldıracak birçok tedavi metodu bulunmaktadır. Uygulanacak tedavi yöntemi sayesinde ağrı ortadan kaldırılacaktır. İltihabın kuruması için tedavi şekli uygulanacaktır. Eklem zedelenmesinin hasarını yavaşlatacaktır. Hastanın gündelik işlerini zorlanmadan yapmasını sağlayacaktır. Her zaman için hastanın kendi hastalığını bilmesi için onu bilgilendirmek gerekmektedir. Eklemlerini soğuk tutmaması ve sıcak tutması konusunda bilgi verilmelidir.
Hastanın doktor kontrolünde olması şarttır. Hekim tarafından uygun göründüğü zaman fizik tedavi olması gerekebilir. Ciddi oranda hastalık ilerlemiş ve artık hastalığın olduğu eklemi kullanamaz hale geldiği zaman cerrahi müdahale edilmesi şarttır.Hastalığı ilk olarak çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Doktor ile sürekli irtibat içerisinde olmalısınız. Stres bu hastalığı tetikleyeceğinden sizlerde moralinizi her zaman için yüksek tutmanız gerekiyor. Kişinin eklemlerini zorlayacak hareketlerden kaçınması gerekmektedir.
İlaçlar
Hastalığın tedavisinde kortizon olmayan ağrı kesiciler ve iltihap gidericiler kullanılmalıdır. hastalığın tedavisinde her zaman doktor tarafından aspirin verildiği zaman hem ağrıyı kesmek hem de iltihabın kurumasını sağlayacaktır. Bunun dışında NSAİİ özelliği olan ilaçlar kullanılması gerekmektedir. Bunlara ek olarak alternatif tıptan yararlanarak bitkisel tedavide uygulanabilir.
Prof.Dr.İbrahim SARAÇOĞLU’nun Romatizma Kürleri:
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu tarafından bulunan bu kür iltihabın hem kurumasına hem de ortadan kalkmasında faydası olmaktadır. Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu’nun önermiş olduğu bu kürleri 2 ay boyunca uygulamanız gerekmektedir. Bu kür uygulanmaya başladıktan 1 hafta sonra faydasını gösterecektir.
1.Kür Tarifi: Kerevizi çok ince dilimler halinde 5 dakika boyunca haşlanır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Demlenmiş olan sudan bir miktar alınarak ağrımakta olan eklemin üzerine konulur. Pamuklu bir bez ile sarılır ve 15 dakika boyunca bekletilir. Bu kürü haftanın 3 günü tekrarlamanız gerekmektedir.
2. Kür Tarifi: Çiçek açmamış olan ısırgan otu toplanır. Taze olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Isırgan otunu 5 dakika boyunca haşlanması gerekmektedir. Daha sonradan demlenmesi için 10 dakika bekletilir. Ilıdığı zaman ağrımakta olan yere sürülür ve bir tülbent ile sarılır. 15 dakika kadar bekletilmelidir. Bu kürü haftanın iki günü sadece yapmalısınız.
3. Kür Tarifi: Her zaman klorsuz su kullanmanız önerilmektedir. Kaynamakta olan yarım litre klorsuz suyun içerisine 30 tane kira sapını atın. Kısık ateşte 3 dakika boyunca pişmesini bekleyin. Daha sonra bir tatlı kaşığı ısırgan otu eklenir ve ılıması için demlenmeye bırakılır. Bu kürün yarısını sabah kahvaltıdan önce, yarısını da akşam için. Unutmayın ki bu kür sadece 20 gün boyunca sabah ve akşamları uygulanmalıdır.
Kaynaklar
- http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/sb/per/belge/romatoid.pdf
- http://www.ctf.edu.tr/stek/pdfs/55/5506.pdf
- http://ichastaliklariromatoloji.medicine.ankara.edu.tr/files/2014/02/Romatoid-Artrit.pdf
- http://dis.beun.edu.tr/dosyalar/2017/04/tek/bag-dokusu-hastal.pdf
- http://www.ctf.edu.tr/stek/pdfs/55/5506.pdf