Romatoid Artrit Egzersizleri Nelerdir?

Romatoid Artrit Geçmesini istiyorsanız sizlerde doktor tarafından önerilen egzersizleri yapabilirsiniz.

Romatoid Artrit Egzersizleri

Eklem iltihabı olarak bilinmektedir. Küçük eklemleri ve dirsekleri yakından ilgilendirecek olan bu hastalık oldukça önemsenmesi gerekmektedir. İnsanların hayatarıhayatlarında kalıcı hasara neden olacağı için eklemler arasında iltihaplanma romatizması olduğu zaman mutlaka vakit kaybetmeden bir hekime başvurmanız gerekmektedir.Günümüzde tedavi yöntemi olarak ilaç tedavisi ilk olarak başlanmaktadır. Hastanın ağrısını dindirmesi için birçok piyasada bulunan ilaçlar vardır. Metotreksat adlı ileç ile kişi bunu doğru kullandığı zaman ve doktorun vermiş olduğu diğer ilaçlarla birlikte alması sonucunda çok iyi sonuçları alması mümkün olacaktır. Doktor tarafından verilmiş olan ilacın bir faydası olmadığında yeni bir ilaca derhal başlanması gerekmektedir. 

Erken teşhisin önemini asla unutmamalısınız. Eğer ki sizlere iltihaplı romatizma teşhisi konulduysa unutmayın ki doktor kontrollerini çok iyi yapmalısınız. İlk üç yıl boyunca asla aksatılmaması şarttır.

Romatoid artrit fizik tedavi: Romatizma hastalıkları çekenler kendilerini yormadan bir takım egzersizleri yapması gerekmektedir. Bunun için öncelikle romatoid Artrit tutulumunun nerede olduğu bilinmektedir. El bileklerinde, parmaklarda ve ya dirseklerde olabilir. Bu nedenle sizlerin uygun olan egzersiz hareketlerini fizyoterapist eşliğinde ilk olarak yapmalısınız.

  1. Egzersiz: Parmaklarınız yukarıya bakacak şekilde elinizi havaya kaldırın. Bunu takip ederek diğer elinizi de aynı şekilde kaldırmalısınız. Ellerinizi parmaklar havada olacak şekilde 10 saniye boyunca tutunuz. 
  2. Egzersiz: İlk başlangıç pozisyonundaki gibi bileklerinizi tutunuz. Bileğinizi hiçbir şekilde hareket ettirmeden parmaklarınızı aşağıya doğru hareket ettirin. 
  3. Egzzersiz: Elinizi öne doğru uzatınız. Parmaklarınız açık bir şekilde 5 saniye bekleyin. Daha sonra tek tek bütün parmaklarınızı kapatarak elinizi yumruk haline getirin. Bu işlemler arasında hep 5 saniye beklemelisiniz. 
  4. Egzersiz: Bilek ve parmaklarınız yukarıya bakacak şekilde elinizi tutun. İşaret parmağınızı baş parmağınızın birbirine değmesini sağlayın. Bu şekilde bir O harfi meydana gelecektir. Bunu günde 5 defa tekrarlamalısınız. 

Romatoid artrit alternatif tedavi

Romatizmalı hastalıkların yüzlerce çeşidi bulunmaktadır. En sık görünen Romatoid Artrit tutulması olmaktadır. Sülük tedavisi romatizmal hastalıklarda çok etkili olmaktadır. Sülükler kan emerek kendi salyasındaki enzimleri de bırakmaktadır. Salyasında birçok faydalı olan enzim bırakmaktadır. Pıhtılaşmayı engelleyecek ya da ağrı kesici özelliğinde olan bu salyanın mikyop öldürücü özelliği de bulunmaktadır. Eğer ki kimyasal ilaçlar tüketmek istemiyorsanız o zaman sizlerde alternatif tıp tarafından bulunan karışımları tüketebilirsiniz. Bunlar her zaman ağrı kesici özelliği olan papatya çayı ve melisa otundan bir tutuma kaynatın ve için. Sizlere çok faydalı olacaktır.

Erken tanı konulduğu zamanlarda hastanın her zaman için daha çabuk iyileşmesi ve eski hayatına dönmesi mümkün olacaktır. Geç yapılan tedavilerde eğer ki gerçekten ilaç tedavisine yanıt vermiyorsa o zaman kaçınılmaz son ameliyat olmaktadır.

Romatoid artrit tedavi edilmezse ne olur: İltihaplı romatizma hastalığı sadece bulunduğu eklemi ilgilendirecek bir durum olmamaktadır. İç organları da yakından ilgilendirmektedir. Özellikle akciğer ve kalbi bir o kadar da beyin zarını da yakından etkilemesi nedeniyle geç kalınmadan tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu hastalığı yaşamakta olan kişileri sakat bırakarak kötürüm etme olasılığını da sizlerin göz önünde bulundurmanızı istiyoruz.Romatoid Artrit tedavisinde her zaman için planlanan hastalığın ilk olarak durdurulmasıdır. Hastalığın ileriki evrelerinde sakatlık gibi çok ciddi bir boyuta ulaşmadan tedavi edilmesi gerekmektedir. Günümüzde ilaç tedavileri son derece başarılı olmaktadır. Bu ilaç tedavilerinin yanı sıra eklemin tekrardan gücünü kazanması için doktor tarafından ön görüldüğü zaman fizik tedavi de yapılması söz konusu olacaktır. Tedavinin bir diğer amacıda hastanın şikayetlerini azaltmak olacaktır. Eklem hasarının önlenmesi için önüne geçecektir. Hastanın tedaviye başlandığı zaman doktor tarafından takip edilmesi gerekmektedir. Eklemde bulunan iltihabın yoğunluğuna göre ve hastanın ağrısına göre bir plan yapılır ve hastanın her zaman için doktor gözetiminde olması iyileşmesi açısından son derece önemli olacaktır. 

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle