Eklem Romatizmasına İyi Gelen Yiyecekler
Vücudun bağışıklık sisteminin eklemlere saldırması sonucunda ortaya çıkan daha çok kadınlarda görülen bir romatizma hastalığı olmaktadır. Romatizma hastalıkları arasında en sıklıkla karşılaşılması ile bilinmektedir.
İçindekiler
Eklem Romatizmasına İyi Gelen Yiyecekler
Eklem romatizması en sıklıkla görülmekte olan romatizma türleri arasındadır. Kemikleri birbirine bağlayan eklemlerin üzerinde görülmekte olan ve kişinin gündelik hayatını son deece olumsuz bir şekilde etkileyen nedeni günümüzde tam olarak bilinmeyen fakat otoimmun hastalığı nedeniyle oluşabileceği bilinen bir hastalık olmaktadır. Nedeni tam olarak bilinmediği gibi kesin tedavisi de günümüzde bulunmamaktadır. Doktor tarafından verilen ilaçlar hastalığın ağrısının ve şişkinliğini kontrol altına almaya ve ilerlemesini durdurmaya çalışan ilaçlar olmaktadır. Bunun yanı sıra hastalığa iyi gelecek olan bir takım bitkilsel tedavilerde mevcut olmaktadır. Kullanılan kimyasal ilaçlar genellikle kortizon ve ağrının dinmesi için kullanılan ilaçlar olmaktadır. Fakat hasta olan kişi bu kimyasal ilaçların yan etkisinden oldukça şikayet etmesi sebebi ile kullanımından kaçınması sonucunda bitkisel tedavi yollarını denemektedir.
Omega-3 Yağ Asidi
Daha çok balıklarda olması ile bilinmektedir. Özellikle de soğuk su balıklarında olan omega-3 romatizma hastalıklarına son derece iyi gelmektedir. İltihap kurutucu özelliğinin olması nedeniyle kişinin tedavisi sırasında son derece fayda sağlayacaktır. Bu sebeple de sizlerin de haftanın en az üç günü tüketecek olduğunuz balık son derece fayda sağlaması ile bilinmektedir. Omega-3 yağ asidi ayrıca soya fasülyesinde de bulunmaktadır. Sağlığa son derece faydalı olması ile bilindiği gibi sizlerin romatizmal hastalıklarınız konusunda da ağrılarınızı dindirme konusunda da fayda sağlayacaktır. Hastalığın en iyi tedavisinde uzun yıllardır kullanılmakta olan bir bitki olmaktadır.
Hastalık içerisinde normal yağ tüketmemeniz gerekmektedir. Özellikle uzmanlar tarafından sızma zeytin yağı tüketmenizin son derece faydalı olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda da antiinflamatuar özelliğine de sahip olması ile bilinmektedir. Kalp sağlığına da faydası olan zeytin yağının romatizmal hastalıklar konusunda da son derece fayda sağlaması ile bilinmektedir. Zeytin yağının omega-3 özelliği bulunduğu gibi aynı zamanda ceviz yağının da omega-3 yağ asidi bakımından çok zengin olduğu da bilinmektedir.
Faydalı Olan Bitkiler
Antioksidan özelliği olan kiraz bitkisinin son derece eklem hastalıkları konusunda faydalı olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. sizler de antioksidan ve antiinflamatuar özelliğine sahip olan bu bitkiyi her zaman için tüketmeniz gerekmektedir. Kirazın yanı sıra aynı zamanda da meyveler bakımından eklem romatizma hastalığına çok iyi gelen çilek, ahududu, yaban merisini ve de böğürtlenin de aynı şekilde eklem hastalıklarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Sizler de meyve tüketeceğiniz zaman eğer ki romatizma hastalığınız varsa o zaman tercihinizi kirazdan yana kullanmanız gerekmektedir.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki brokoli içerisinde bulunan K ve C vitaminleri sayesinde eklem hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Çünkü içerisinde bulunan bu vitaminler ve mineraller sayesinde kemik yapısını güçlendirecek kalsiyum bakımından da çok zengin olmaktadır.
Son zamanlarda yeşil çayın faydalarının saymakla bitmediği bilinmektedir. İltihaplanmayı azaltacak yeşil çay aynı zamanda da eklem yapınızı güçlendirme konusunda da başarılı olmaktadır. Romatizma hastalıkları için uzmanlar tarafından günde bir bardak yeşil çay her zaman için önerilmektedir.
Bol C Vitamini Tüketmelisiniz
Her zaman için C vitamini bakımından çok zengin olan meyveleri ve sebzeleri tüketmeniz kemik sağlığınıza iyi gelecek ve sizlerin bağışıklık sisteminizi de güçlendirme konusunda da faydalı olacaktır. Turunçgillerde oldukça C vitamini olması ile bilinmektedir. Portakal ve Greyfurt son derece C vitamininden yüksek gıdalar olmaktadır. Romatizma hastalığı yaşamakta olan kişilerin sıklıkla tüketmesi gereken yiyeceklerin başında gelmektedir.