Çene Eklem Ağrısını Geçirmek İçin Yapılan Egzersizler Ve Bitkisel Kür Tarifleri

Kişi ağzını her hareket ettirdiğinde yemek yemek için ya da konuşmak için yüz ve çene eklem bölgelerinde şiddetli bir ağrının meydana gelemesi nedeniyle ağzını sınırlı sayıda açacaktır.

Çene Eklem Ağrısı 

Uzun yıllar boyunca sürmekte olan ve daha sıklıkla 20 ile 40 yaş arasında yaygın olarak erkeklerde daha sıklıkla görülmekte olan bir hastalık olmaktadır. Kişinin yemek çiğnemek için ağzını her açtığında konuşmak istediği zamanlarda yüz ve çene eklem bölgesinde şiddetli bir ağrının oluşmasına neden olacaktır. Kişi sınırlı sayıda ağzını açacaktır. Açık olsa da ağzının kapalı olmuş olsa bile çenelerinde sıkışmışlık hissi ya da kilitlenmişlik hissi olacaktır. Ağzını her açtığı zamanlarda tıklama gibi bir ses duyualacaktır. Yüzünde yorgunluk hissinin oluşmasına neden olacaktır. Zaman içerisinde yüzün bulunan bölgesinde şişme meydana gelecektir. Kişilerde sınırlı çene hareketleri olacaktır. Her hareket ile birlikte çene eklemleri içerisinde ağrının artması söz konusu olacaktır. En yaygın belirtieleri arasında kişinin çenesini hareket ettirmeye çalışması sırasında var olan bir tıklama sesi olacaktır.

Tedavi

Kişinin tedavisi için ilk olarak çene eklemlerinde oluşan ağrının nedeni sağlanması gerekmektedir. Bunun da fiziksel olarak muayenenin yanı sıra aynı zamanda da çekilecek röntgen filminde de anlaşılması söz konusu olacaktır. Kişilere ilk başlarda konservatif tedavi şekillleri uygulanmaktadır. Kronik olan ağrı bozukluklarını tedavi etmek için konservatif tedaviye kişinin cevap verip vermediği anlaşılacaktır. Bazı durumlar içerisinde ise kişilere her zaman cerrahi yöntemler uygulanabilir. Eğer ki kilitlenme belirtileri varsa o zaman kişilerin ağız açma zorluğu gibi artroskoiye ihtiyacın olacağı da bilinmektedir.

Egzersizler

Çene eklemlerinde oluşan ağrının bir takım egzersizleri yaparak giderilmesinin söz konusu olacağı bilinmektedir. Sıklıkla doktorlar tarafından bir takım egzersizler kişilere verilmektedir.

Germe Hareketi: Dilinizi ağzınızın üst ve de ön dişlerinizin arkasına koyup rahat bırakmalısınız. Nazikçe dilinizi dinlendirmeniz gerekmektedir. Çene kaslarınızı rahat bırakın ve ağzınızı olabildiği kadar açın. Bir ağrıma hissettiğiniz zaman durun. Ve ağzınızı 10 saniye kadar açık olacak şekilde tutun. Bu hareketi ard arda 10 defa tekrar etmeniz gerekmektedir. 

Kısmen Açılma Hareketi: Dilinizi ağzınızın en üst kısmında çatı olan kısmına koyunuz. İşaret parmağınızı ağrımakta olan ekleminizin üstüne bastırın. Çok şiddetli bastırmamanız gerekmektedir. Orta işaret parmağınızı da her zaman çenenizin üst kısmına koymalısınız. Alt çenenizi yarısına gelecek şekilde açmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken çok hafif bir direnç uygulamanız olacaktır. Herhangi bir ağrı hissetmemeniz çok önemlidir. Daha sonra parmaklarınızı yer değiştirerek tekrarlayın. Bu hareketi 10 defa tekrar etmeniz gerekmektedir.

Çeneyi Tam Açma: Dilinizi damağınıza değdirmelisiniz. Bir parmağınızla çeninizin üst kısmında ağrımakta olan ekleminizi tutun. Alt çenenizle de orta parmağınızı tutmalısınız. Çenenizi açabildiğiniz kadar açın. Burada önemli olan hafif bir ağrı hissedebilirsiniz. Fakat çok ağrınız olduğu zamanlarda bırakın. Bu egzersizi günde sadece altı defa yapmanız uygun olacaktır.

Çeneler: Dik pozisyonda durmalısınız. Sırt üstü ve göğüs kısımlarınızı yukarıya doğru hareket ettirirken çenenizi arkaya doğru hareket ettirmelisiniz. Burada çift çene oluşması görülecektir. 3 saniye kadar bekleyin ve rahatlayın. Bu hareketi toplamda 10 defa yapmanız gerekmektedir.

Direnişli ağız açıklığı: Vücudunuz dik bir şekilde duru. Baş parmağınızı da çenenizin altına koymalısınız. Direniş uygulayın ve hafif bir şekilde çenenizi ittirmelisiniz. Ağzınızı yavaş bir şekilde açmalısınız. Üç ya da altı saniye kadar bekledikten sonra ağzınızı yavaş bir şekilde kapatmalısınız. Bu hareketi günde 10 defa tekrar etmelisiniz.

Bitkisel Tedavi

Yarım bardak suyun içerisine sizler de elma sirkesini koyun. Biraz karıştırın. 2 ay boyunca yemeklerden önce sulandırılmış sirkeyi için. Tedavi toplamda 2 ay sürecektir. Eklemlerin yanında bulunan kas dokularını kan dolaşımını da hzlandırma gücüne sahip olmaktadır.

Yapacak olduğunuz bu karışım eklem ağrılarına çok iyi gelmektedir. Sizler de 200 gram kadar kabukları soyulmuş sarımsak almalısınız. Üzerinde yarım kilo kadar kızılcık eklemelisiniz. Bunları bir et değirmeni ya da blender yardımcı ile iyice öğütmeniz gerekmektedir. Elde edilmekte olan karışımın içerisine sizler de bir kilo gram organik bal ilave etmeniz gerekmektedir. Bu karışımı iyice karıştırmalısınız. Her yemekten önce günde üç defa olmak şartı ile sizler de 1 çay kaşığı kadar tüketmelisiniz. Serin ve karınlık bir yerde saklamalısınız. Yaklaşık olarak 4 ay boyunca her öğünden önce bir çay kaşığı kadar tüketmeniz gerekmektedir.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (3 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
Yorum ekle