İltihaplı Romatizma Hastalığı İçin Kullanılacak Bitkisel Karışımlar

İltihaplı romatizma hastalığının yarattığı ağrı ve diğer semptomlardan kurtulmak isteyen kişilerin bitkilerin şifalı kaynaklarından yararlanabilir. Önerilen dozda kullanıldığı semptomlar kısa sürede hafifler.

İltihaplı Romatizma İçin Bitkisel Kürler

İltihaplı romatizma hastası olan kişiler yaşadıkları semptomları azaltmak adına belli başlı ev ilaçları kullanabilir. Yalnız bunların kullanımından mutlaka uzman hekimin bilgisi olmalıdır. Çünkü kullandıkları ilaçlar ile bazı bitkiler etkileşim gösterebilmektedir. Evde yapılacak olan uygulamalar konusunda Ahmet Maranki iltihaplı romatizma kürü çeşitleri tercih edebilir.

Ahmet Maranki’nin iltihaplı romatizma için şifalı bitkiler ile tarif ettiği küründe ağrıların azaltılması için ısırgan tavsiye edilmektedir. Ağrı olan bölgelere uygulanacak olan ısırgan otu kısa sürede rahatlama sağlar. Isırgan otunun üstündeki dikenli alanlar eklem yerlerine koyularak sarılır. Zor bir uygulama gibi gözükse de kısa sürede ağrıların hafiflemesini sağladığı için sık şekilde tercih edilir.  Isırgan otu kürü için;

Malzemeler;

  • Isırgan otu
  • Su

Hazırlanışı;

Isırgan otları kaynayan suyun içinde 5 dakika haşlanır. 5 dakikadan daha çok haşlanmaması çok önemlidir. Süre geçtiği zaman faydası da azalmaya başlar. Haşalanan ısırganlar eklem sorunlarının olduğu bölgelerin üzerinde bekletilir.  Her gün düzenli olarak uygulanması gerekir. Isırgan otu bazı kişilerin vücuduna alerji yapabileceğinden dolayı kullanmadan önce mutlaka uzman hekimle konuşmak gerekir.

Uygulanacak olan bu kürün düzenli uygulanması çok önemlidir. Aksi takdirde kesinlikle ağrılar için fayda sağlamaz.

Farklı Ev Uygulamaları 

Kuşburnu Çayı

Bu bitki üzerinden araştırmacıların yapmış olduğu çalışmalar güçlü bir doğal anti-inflamatuar olduğunu ortaya çıkartmıştır.

Malzemeler;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşı kuşburnu tozu

Hazırlanışı ve Kullanım Şekli

1 su bardağı sıcak suyun içinde 1 yemek kaşığı kuşburnu tozu demlenir. 5 dakika boyunca demlenmesi adına bekletilir. Bu sayede etkileri daha çok ortaya çıkacaktır. Kuşburnu çayı her gün 2 kez ılık şekilde tüketildiğinde hastalığın meydana getirdiği semptomları azaltır.

Tarçın

İltihaplı romatizma hastalığında evde kullanılacak bitkisel ürünlerin özelliğinin ağrıları hafifletmesi olması çok önemlidir. Tarçında ağrıların hafiflemesi konusunda anti inflamatuar etkileri ile fayda sağlar.  Tarçın kullanımında önemli olan dozajıdır. Dozajı aşmak ya da az kullanmak sorunlara neden olabilir. Bunun için ne kadar kullanılması gerektiği konusunda uzman tavsiyesi alınması gerekir. Tarçın kürü için;

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı ve Kullanım Şekli

Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır. Bu kür sabahları aç karnına ve yemeklerden yarım saat önce düzenli olarak her gün tüketilir. Düzenli ve aksatılmadan tüketildiği zaman 1 hafta içinde ağrılar ortadan kalkar ve azalır.

Zerdeçal Çayı

Anti inflamatuar özelliklerinden ve ağrıları ortadan kaldırma özelliğinden dolayı ev içinde kullanılacak en iyi ve faydalı iltihaplı romatizma bitkisidir. Zerdeçallı kür için;

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 bardak su
  • Yarım limon

Hazırlanışı ve Kullanım Şekli

1 su bardağı su kaynatıldıktan sonra zerdeçal sıcak suyun içine atılır ve iyice karıştırılır. Karışım kenarda ağzı kapatıldıktan sonra 5 dakika demlenmesi için kenarda bekletilir. Sürenin sonunda süzgeçten geçirilen karışımın içine limon eklendikten sonra ılık şekilde içilmelidir. Çay olarak günde 2 kez düzenli şekilde tüketilir.

Zencefil Çayı

Yüzyıllardır bitki üzerinde yapılan  araştırmalar, zencefillerin iltihabı hafifleten özel enzimler içerdiğini ortaya çıkartmıştır. Zencefil çay olarak ya da toz şekli bir meyve suyu içinde her gün iki kez tüketilmelidir. Ayriyeten baharat olarak yemeklerde ve salatalarda da kullanılmalıdır. Zencefil bitkisi çay olarak düzenli bir şekilde kullanıldığında ağrılar için fayda sağlar. Aksi takdirde ağrılar kesinlikle azalmaz. Zencefil çayını hazırlamak için;

Malzemeler;

  • 1 kök zencefil soyulmuş ve doğranmış
  • 1 bardak su
  • Yarım limon ve 1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı ve Kullanım Şekli

Ocak üzerine alınan su kaynadıktan sonra, içine doğranan zencefil parçaları atılarak 10 dakika boyunca kaynatılır. Sonra ocak üzerinden alınarak süzülen zencefillerin suyuna limon ve bal eklenir. Ilık içilmesi çayın etkili olması açısından önemlidir. Çay şeklinde günde 2 kez düzenli şekilde tüketilir.

Yağlar

Okaliptüs yağı; damarların rahatlamasına olanak sağlar. Kan dolaşım sistemine destek sağladığı için ağrıları ve diğer semptomları hafifletir.

Nane yağı; eklemlerde ağrılar çoğaldığı zaman saf olarak alınacak nane yağı ve lavanta yağı birbirine karıştırılarak ağrı olan bölgelere sürülür. Kısa sürede ferahlama, rahatlama ve huzur sağlar.

Çörek otu yağı; eklem hastalıkları ve romatizmal hastalıklar konusunda etkili olan yağ sorun yaşanan bölgeye günde bir kez sürülmelidir.

Lavanta yağı; ağrıların olduğu eklem bölgelerine masaj uygulaması ile birlikte kullanıldığı zaman kısa süre içinde rahatlama sağlar.

Lavanta yağı; kaslarda bulunan ağrılar için sürülen lavanta yağı iltihaplı romatizma hastalığının meydana getirdiği belirtileri hafifletme özelliğine sahiptir. Her gün düzenli olarak ağrıların olduğu alanlara bir kez sürülür. Yatarken kullanılırsa sabah daha rahat uyanma olanağı sağlar.

Susam yağı; bu yağın masaj yaparak vücuda uygulanması sayesinde hastalığın semptomlarında hafiflemeler meydana gelir.

Keten tohumu yağı; eklemlerdeki iltihaplanmaların azalması konusunda etkili çözüm sunmaktadır. Düzenli olarak kullanılması ve uzman bilgisi dâhilinde tercih edilmesi gerekir.

Tüm yağlar ve bitkisel uygulamalar kullanılmadan önce uzman hekimden görüş alınmalıdır. Zaten bazı uzman hekimler bitkisel uygulamaları kendileri tavsiye eder. Sağlıklı bir yaşam için her daim öncelikli olarak tıbbi tedavi görülmesi gerekir. Bu tarz alternatif tedavi şekilleri tıbbi tedaviye sadece destek olabilir.


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle