İltihaplı Kas Romatizması Belirtileri ve Tedavisi

Kaslarda iltihabın olması sonucunda miyozit adı verilen iltihaplı kas romatizması meydana gelecektir. Kişilerde kaslarda iltihaba yol açacak olan bu durum nedenleri arasında kişilerin enfeksiyon kapması, yaralanması, otoimmun hastalıkları gibi ilaçlardan dolayı meydana gelecektir.

İltihaplı Kas Romatizması

İltihaplı Kas Romatizması

İltihaplı kas romatizması kasların iltihaplanması sonucunda meydana gelecek olan şişme ve de ağrı sonucunda görülmekte olan kaş ağrısının yaygın olarak görülmekte olduğu enfeksiyon ya da yaralanma ve aşırı kullanım ya da kişilerin kullanmakta olduğu ilaçların yan etkileri ile de gerçekleşecek olduğu bir durumdur.

Bu hastalık kaslara karakterize ve kişilerin çok uzun süreliğine kas yorgunluğuna da neden olan kişilerde halsizliğin oluşmasına neden olan bir hastalık türü olmaktadır. Kaslarda oluşan iltihap herhangi bir rahatsızlıktan ötürü meydana gelecektir. Bu hastalığın vücutta iltihaba neden olan durum kasların etkilenmesi sonucunda meydana gelebilir. Çoğu kişilerde inflamatuar durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bazı iltihaplı eklem romatizması gibi hastalıklar nedeniyle de bu rahatsızlığın meydana gelmesi söz konusu olacaktır. Bazı viral enfeksiyonlar iltihaplı kas romatizmasının gelişmesine neden olması bilinmektedir. Fakat kişilerin nadiren de olsa vücutlarında oluşan bakteriler, mantarlar nedeniyle de oluşabilir. Virüsler ve de bakterilerin kas dokusuna doğrudan istila edilmesi sonucunda kaslarda bulunan liflere zarar verecek olan maddelerin salınmasına neden olabilir. Sık rastlanılan soğuk algınlığı ya da gripli virüsler nedeniyle olacaktır. 

Belirtileri

Bu hastalığın ilk belirtileri arasında kas zayıflığının ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu zayıflık ilerleyen zamanlarda fark edilir duruma gelecektir. Kas ağrısı bazı kişilerde görülse de bazı kişilerde bu belirti olmayabilir. Dermatomiyozit , polimiyozit ve kişilerde oluşan inflamatuar nedenlerden dolayı bu hastalığın zayıflığına neden olacaktır. Bu zayıflık aylarca devam edecektir. Ve her geçen gün giderek daha da kötüleşmesine neden olacaktır. Kişilerin boyun, omuzlarında, kalçalarında ve sırt gibi büyük kas grupları daha sıklıkla etkilenmesi görülmektedir. Genellikle kişilerin her iki tarafında bulunan kasların etkilenmesi ile bilinmektedir. Kişiler sıklıkla kendilerini yorgun hissetmeleri sebebiyle halsizliğin oluşmasına neden olacaktır. Cilt üzerinde isilik oluşmasına neden olur. Ellerin derisinde kişilerin kalınlaşması söz konusu olacaktır. Birçok insanda görülen belirtileri arasında yutak borusu da etkilenecektir. Bu nedenle de yutma güçlüğü yaşayacaktır. Kişilerde nefes darlığı olur. Bazı kişilerde eğer ki bu hastalık bir virüs nedeniyle meydana geliyorsa burun akıntısı, boğaz ağrısı ya da öksürük sıklıkla görülecek enfeksiyonlar arasında olacaktır. Ve bu belirtileri aylarca devam eder. 

Tedavi

Doktor tarafından kişilerin kas güçsüzlüğünün olması gibi belirtileri meydana geldiği zaman iltihaplı kas romatizmasından şüphelenmesi sonucunda bir takım testler isteyecektir.

Bu testler kan testleri olacaktır. Kas iltihabının olması kas enzimlerinin düzeyine bakılmasını ve kişilerin vücutlarında iltihap olup olmamasına dikkat edilecektir. Bu kişilerin otoimmun hastalığı olup olmamasına da dikkat edilecektir. MR taraması ya da bilgisayarlı tomografi çekilerek kişilerin kaslarının görüntülenmesi gerekmektedir. Bu kişilerin her zaman için kas içinde ki değişimler belirlenmesine yardımcı olacaktır. Kişilerde kas biyopsisi de teşhisin doğru bir şekilde koyulması için kaslardan küçük bir kesi yapılarak kas dokusundan bir örnek çıkarılması sonucunda kişilerin teşhis olması için testler arasında olmaktadır. Kas güçsüzlüğü yaşamakta olan kişiler bunun tedavisini olması gerekmektedir. Kişilerde her zaman için inflamatuar durumlar ve de bağışıklık sisteminin tekrardan eski gücünü kazanabilmesi amacıyla bir takım ilaçlara ihtiyaç duyulacaktır. Eğer ki bu hastalık bir enfeksiyondan kaynaklı meydana geliyorsa o halde bu enfeksiyonu önlemek amacıyla antibiyotik tedavisi gerekmektedir. Kişilerde her zaman için ilaç tedavisi uygulanması yeterli olmayacaktır. Bazı durumlarda kas güçsüzlüğü olan kişilerde tekrardan kaslarına güç kazandıracak egzersizleri yapabilmesi amacıyla fizik tedavi uygulamaları da yapması gerekmektedir. 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Yorum ekle