İltihaplı Romatizmaya İyi Gelen Bitkisel Kür Tarifleri

İltihaplı romatizma hastalığı kronik bir hastalık olması sebebi ile tedavisi yapılmadığı zamanlarda ciddi ilerleme söz konusu olacak ve omurga, bel, göz, akciğer ya da kalp gibi iç organları da etkileyecek bir hastalık türü olmaktadır. Sıklıkla kadınlarda daha çok görülmektedir.

İltihaplı Romatizma

Parmaklarda İltihaplı Romatizma

Her yaşta görülebilecek olan kronik bir eklem hastalığı olan ve sıklıkla 35 ile 40 yaş arasında ki insanlarda görülmekte olan bir hastalık olmaktadır. Kişilerin doktor tarafından yapılacak olan testler neticesinde kesin tanısı konulacaktır. Sizlerde evinizde hazırlayacak olduğunuz bitkisel kürler sayesinde hastalığın ilerleyip iç organlara zarar vermesini engelleyebileceksiniz.

Bu hastalık ilk olarak kişilerde oluşmaya başladığı zamanlarda eklemleri etkilemesi ile bilinmektedir. Uygun tedavi şekli yapılarak hastalığın ilerlemesini geçirilmediği zamanlarda belirtileri giderek artacak olan ve kişilerde şiddetli ağrının yanı sıra birçok organında etkilenmesi sonucunda kişilerin hastalığının belirtilerinin daha da ilerlemesini sağlayacak olan bir sorundur. Sıklıkla belirtileri arasında kişilerde 1 aydan daha uzun sürmekte olan eklemlerde ciddi ağrının ve de hassaslığın oluşmasına neden olacaktır. Sabah uyandığı zamanlarda kişilerin yarım saatten daha uzun sürecek olan hareket etmesine engel olacak sertlik meydana gelir. Bu hastalarda yorgunluk sonucunda kişilerde sıklıkla iştah kaybı da söz konusu olacaktır. Eklemler üzerinde hem kızarma hem şişme hem de zaman içerisinde de deforme olması söz konusu olacaktır. Kişilerde iltihaplı romatizma hastalıkları en sıklıkla küçük eklemlerde parmak ya da bilek eklemi gibi küçük olan eklemlerde daha çok görülmektedir. Birden çok eklemi etkileyecek olan bu hastalık diğer organlarda da etkilemesi ile bilinecektir.

Göz kuruluğunun olması ya da kişilerde görüş mesafesinde bozukluklar olacaktır. Diş eti hastalıkları ya da nefes darlığı gibi akciğer problemleri de kişilerin yaşamakta olduğu sıkıntıların başında gelmektedir. 

Bitkisel Tedavi

İltihaplı romatizma hastalığını yaşamakta olan kişiler tedavisi sırasında hastalığına iyi gelecek ve hastalığın belirtilerini hafifleterek var olan kas güçsüzlüğünü de azaltarak kişilerin kullanmakta olduğu kimyasal ilaçların sayısını da azaltacak olan birçok bitkisel tedavi yöntemi bulunmaktadır. Sizlerde eviniz içerisinde kolaylıkla hazırlayacak olduğunuz bitkisel tedavi yöntemi sayesinde hastalığın belirtilerini azaltmış olacaksınız. Unutmamanız gereken bu bitkisel tedavi yöntemi sayesinde sizler fayda görmek istiyorsanız sigara kullanımını bırakmanız ya da azaltmanız her zaman için hastalığınız açısından son derece önemli olacaktır.

Bitki Çayı

  • 1 yemek kaşığı ısırgan otu yaprakları;
  • 1 yemek kaşığı maydanoz kökü;
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş elma çiçekleri;
  • 1 yemek kaşığı söğüt kabuğu;
  • 1.5 su bardağı klorsuz su.

Bütün bitkisel kürleri yaparken sizlerin de karışımdan tam sonuç alabilmeniz için kullanmakta olduğunuz suyun klorsuz olmasına dikkat etmelisiniz. Ve karışım içerisinde kullanılacak bütün bitkilerin de eşit miktarda söylenen ölçülerde kullanmanız kısa süre içerisinde iltihaplı romatizma hastalığının tedavisinde başarılı sonuç verecektir. Bunun için sizlerde kullanmakta olduğunuz kurutulmuş bitkileri kullanırken her zaman için güneş ışığında kurutulmuş olmalarına ve ayrıca son kullanma tarihlerine de dikkat ederek kullanmanız son derece faydalı olacaktır. Bu bitkisel çayı yapabilmek için 1.5 su bardağı suyun içerisine güneş ışığında kurutulmuş olan ve küflenerek renginin bozulmadığı ısırgan otundan 1 yemek kaşığı koymanız gerekmektedir. Daha sonra 1 yemek kaşığı maydanoz kökü eğer ki maydanoz kökü bulamıyorsanız 1 tutam yeşil maydanoz kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı söğüt kabukları da ilave edilerek en sonunda kurutulmuş olan elma çiçekleri de ilave edilerek kaynamakta olan suyun kısık ateşe alınır. 3 dakika boyunca kaynaması için beklenir. Daha sonradan 15 dakika boyunca ocağın altı kapatılarak demlenmesi beklenmelidir.

Bu karışım ılık bir şekilde içerisine herhangi bir tatlandırıcı ya da başka bir katkı maddesi kullanmadan uygulamanız gerekmektedir. Şikayetleriniz geçene kadar günde 2 defa tüketmeniz sağlığınıza çok iyi gelecektir.

Bitkisel Merhem

  • 200 gram kaya tuzu;
  • 100 gram hardal;
  • 100 gram parafin;
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Kişilerin eğer ki ciddi oranda iltihaplı romatizma ağrısı ve eklem üzerinde şişliği yaşamakta olması sonucunda hayatı çok olumsuz yönde etkilenecektir. Bu kişilerin yapması gereken bitkisel merhem hazırlamasıdır. Bu merhemi her gece uyumadan önce kullanmalıdır. Hem şişliğin azalması konusunda yardımcı olacakken hem de kişilerde ağrının azalması konusunda da yardımcı olacaktır. Ve sizlerin kullanmakta olduğunuz kimyasal ilaçların miktarının azalmasını da sağlayacak bir bitkisel merhem olmaktadır. Merhemi hazırlamak son derece kolay olmaktadır. 200 gram kadar kaya tuzu bir kabın içerisine konulur. Bu merhemi yapmak için kaya tuzu kullanmanız çok önemli olmaktadır. Sizlerde yapacak olduğunuz bu merhem için üzerine kuru toz hardaldan 100 gram koyunuz. Üzerine 100 gram parafin eklenir. Ve en sonunda da daha iyi emilim sağlaması amacıyla 1 çay bardağı kadar saf ve sızma zeytinyağını da kullanmanız gerekmektedir. Bunun sonucunda kişilerin bu karışımı 10 dakika boyunca karıştırmaları ve bütün malzemelerin merhem kıvamına gelmeleri gerekmektedir. Yaptığınız bu karışımı 1 gece boyunca oda sıcaklığında tutmanız gerekmektedir. Daha sonradan gece uyurken bu karışımı deforme ve ağrımakta olan eklemlerin üzerine sürün. Üzerini streç filmle kapladıktan sonra sizlerde bir havlu ile üzerini sarın. Bütün bir gece boyunca eklemin üzerinde durması gerekmektedir. Sabah uyandığınız zaman var olan eklem sertliğinin azaldığını ve eklem tutukluğunun olmadığını göreceksiniz. Bu nedenle sizlerde her zaman için bu karışımı uygulayarak hem şişliğin azalmasını hem de ağrınızın ve sabah sertliğinin oluşmasının da önüne geçebilirsiniz. 


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle