Kireçlenmeye İyi Gelen Çınar Yaprağı Kürü

Eklem kireçlenmesi iki kemiğin arasında bulunan ve kemiklerin birbirine sürtmemesini sağlamakta olan kıkırdakların zaman içerisinde aşınarak kemiklerin birbirine sürtmesine neden olmaktadır.

 Eklemlerde Kireçlenmeye Çınar Yaprağının Faydaları

İki eklemin arasında bulunan kıkırdağın yapısının bozulması sonucunda kemiklerin birbirine sürtmeleri neticesinde bir takım kemiklerde büyümeler ve eklem kenarlarında da çıkıntıların olması söz konusu olacaktır. Bu da kişilerin hareket sınırlanmasına neden olacağı gibi aynı zamanda da çok şiiddetli bir ağrının oluşmasına da neden olacaktır. Çok yavaş başlamakta olan bir hastalık olup ilerlemesi sonucunda kronik bir hal alacaktır. Her yaş grubunda görülmesi muhtemelken 50’li yaşlarda kadınlarda daha sıklıkla ve kilolu olan kişilerde de sıklıkla meydana geldiği görülmektedir. Kireçlenme eklem kaybının bir sonucu olarak meydana gelmektedir. Normal olan bir eklem yapışında eklemi oluşturmakta olan kemiğin üzerini örtmekle görevli olan yumuşak ve kaygan bir yerde yastık görevi yapmakta olan kıkırdaklar mevcut olmaktadır. Bu kıkırdaklar yastık gibi hareket eder ve bu sayede de kemikler birbirine değmesine engel olurlar. 

Zaman içerisinde kişilerin yaşının ilerlemesi sonucunda ya da kilolu olan kişilerde daha sıklıkla kalça ya da dizlerinde kireçlenme görüşeceği gibi kişinin eklemlerine bir darbe alması sonucunda geçirecek olduğu bir travma sonucunda da sıklıkla yaşayacak olduğu sorunların başında kireçlenme gelmektedir.Günümüz koşullarında cerrahi en son tedavi olarak görüşmektedir. Cerrahi tedaviden önce kişilerin bu hastalığını ilerlemesini durdurmak amacı ile ve ağrısını dindirmek amacı ile yapılmakta olan bir tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Ağrı kesiciler, fizik tedavi ve gerekirse eklem içerisine sıvı enjekte edilmesi sonucunda kşinin biraz rahatlaması sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra bazı bitkisel kürler ile de kişiler yaşamakta olduğu ağrılarını dindirmekte olduğunu da belirtmektedirler

Cinar Yaprağı Kürü

Çınar yaprağı kürü vücudunun herhangi bölgesi üzerinde kireçlenme yaşamakta olan kişilerin çareyi bitkisel tedavide aramaktadır. İbrahim Saraçoğku tarafından bulunan çınar yaprağı kürü son derece önemli olmaktadır. Eklemlerde bulunan kireçlenme en fazla kişilerde yaşı etkilemektedir. Ve 50’li yaşlarından sonrada kadınlarda görülmesi ile de dikkatleri her zaman için çekmektedir. Hastaların bitkisel kür yaparken diğer yandan da tedavilerini asla aksatmadan devam ettirmeleri son derece önemli olmaktadır. Bu çınar yaprağından oluşan kürü kireçlenmeniz için uygulayacaksanız biliyorsunuz ki çınar ağacının yüzlerce çeşidi vardır. Derin yırtıkları olan çınar yapraklarını kullanmanız gerekmektedir. Bu kür sadece vücutta bulunan eklemlerde ki kıkırdaklarda oluşan kireçlenmeler için geçerli olmayacaktır.

Aynı zamanda da bu kür beyin kireçlenmesi yaşamakta olan kişilerin de yardımcı olacağını da unutmamak gerekmektedir.

Kürü yapabilmek için sizlerin de 2 tane büyük ve yırtırıklı olan çınar yaprağını almanız gerekmektedir. Bunlar ister yaş olsun isterseniz kuru olsun. Güzel bir şekilde yıkadıktan sonra sizlerin de ufacık parçalar haline getirmeniz gerekmektedir. Yaklaşık olarak kullanacak olduğunuz su miktarı ise kesinlikle klorsuz olması gerekmektedir. 1 su bardağı da klorsuz içme suyuna ihtiyacınız olacaktır.

Malzemeler görüldüğü gibi sadece bu kadar olmaktadır. Bir kaynatma kabının içerisine toz haline getirmiş olduğumuz çınar yapraklarını atıyoruz. Üzerine 1 su bardağı kadar klorsuz suyu da ekliyoruz. 2 dakika boyunca bekliyoruz. Ardından bir süre boyunca karışımın ılımasını bekliyoruz. Çınar yapraklarını süzüyoruz. Ve kalan suyu günde iki defa olacak şekilde içiyoruz.

Bu kürün aç karnına ya da tok karnına içilmesi önemli değildir. Sadece her içim arasında muhakkak 4 saat olmasına özen göstermelisiniz.

Bazı kişiler çınar kürünün tadının acı olmasından dolayı içmekte zorluk çektiği için bu kürü yapamadığını belirtmektedirler. Bu kürün ana özelliği sade bir şekilde içilmesi olacaktır. Bu nedenle de içerisine ne bir tatlandırıcı ne de bir bal gibi ilave bir şey eklemeden yapmanız her zaman için daha sağlıklı olacaktır. Unutmayın ki kullanacak olduğunuz yaprak her zaman için yırtık yapraklara sahip olan çınar yaprakları olması gerekmektedir.


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle