Bacakta Kireçlenme Nedenleri ve Bitkisel Tedavi Yolları
Bacaklarda kireçlenme, ayaklarda ve dizlerde sıklıkla görülmektedir. Eklemlerde bulunan kıkırdakların zedelenmesi ve aşınması sonucunda meydana gelecektir.
İçindekiler
Bacaklarda Kireçlenme
Bacaklarda kireçlenme eklemlerin yaşlanması sonucunda, yaralanma ve obeziteden kaynaklanacağını unutmamalısınız. Bacak kireçlenmesi daha sıklıkla, ayaklarda, dizlerde ve kalçalarda görülmektedir. Kireçlenmenin oluşumuna yaşın ilerlemesi, kişinin fazla kilolu olmasının yanı sıra bacaklarda bulunan eklemlere herhangi bir darbenin alınması sonucunda da meydana gelecektir. Eklemlerde bulunan kıkırdağın aşınması ya da yırtılması sonucunda meydana gelen kireçlenmenin en yaygın belirtileri arasında ağrı bulunmaktadır. Diz ve ayaklarda sıklıkla şişme ve hareket kısıtlanmasının yanı sıra hareket ettirildiği zamanlarda gıcırdama sesi meydana gelecektir. Uzunca bir süre hareketsiz kalındığı zaman ağrı şiddetlenecektir. Kıkırdağın kaybı kemiklerde oluşan sürtünme sonrasında şiddetli bir ağrının meydana gelemesine neden olacaktır. Kireçlenme bütün eklemlerde görülmektedir. Sabahın ilk saatlerinde ağrı olacağı gibi ilerleyen saatlerde azalacak ve akşam saatlerinde daha da kendisini belli edecektir.
Belirtileri
Bacaklarda görülmekte olan kireçlenme sıklıkla yaşın ilerlemesi ve kişinin çok fazla kilolu olması sebebi ile görülmektedir.
Diz eklemlerinde oluşan kireçlenme şekil bozukluklarına neden olacaktır. İnsan vücudunun ağırlığını taşımakta olan bacaklarda görülen kireçlenme kişilerde ağrının yanında topallama meydana gelmesine neden olur. Sıklıkla eklem yerlerinde sertlik meydana gelecektir. Eğer ki ayak parmakları gibi küçük eklemlerde oluşan kireçlenme kemik büyümesine neden olacağından şekil bozuklukları meydana gelecektir. Bunun sonucunda eklemlerde hareket sınırlanmasına da neden olacaktır. Kireçlenme daha çok kadınlarda görülmektedir. Bu hastalığı yaşamakta olan kişilerin diyet yaparak kilo vermesi ise son derece önemli olmaktadır.
Tedavisi
Kemik eklemlerinin ucunda bulunan kıkırdağın yıllar geçtikçe yıpranarak aşınması sonucunda kemiklerin birbirine sürütünmesi ile meydana gelen kireçlenmenin tedavisinde kişinin kilosu çok önemli olmaktadır. Bunun için hekim sizlerden yeme alışkanlıklarınızı değiştirmenizi ve egzersiz yapmanızı isteyecektir. Ağrıyı azaltmak amacı ile doktor tarafından bölge içerisinde bulunan iltihaplanmayı da azaltmak amacı ile analjezik ilaçlardan vermesi söz konusu olacaktır. Bunun dışında yine ağrının azalması için antienflamatuar ilaçlar verilmesi söz konusu olacaktır. Bazı kremler eklemlerinizi ovarak ağrının azalması konusunda yardımcı olacaktır.
Bitkisel Tedavi
Hastalığa çözüm olması için ve ağrılarınızı dinmesi için sizler de bitkisel tedavi yollarını deneyebilirsiniz. Yüzyıllardır kireçlenme tedavisinde kullanılmakta olan bu ilaçlar sonucunda sizler de rahatlama sağlayabilirsiniz.
Yulaf Ezmesi
Her zaman için kireçlenme hastalığı yaşamakta olan kişilere son derece iyi sonuç verecek olan bir besin kaynağı haşlanmış yulaf unları ile yapacak olduğunuz yulaf ezmesi olacağını unutmamalısınız. Dört yemek kaşığı kadar yulaf ezmesine klorsuz olan kaynamakta bulunan 2 su bardağı suyun içerisine dökün. Toplam yedi dakika boyunca kaynatın. Sizler de bu karışımı her zaman için taze olarak yapmaya özen göstermelisiniz. Soğutulduktan sonra gece kompres olarak kullanmanız ağrılarınızı dindirme konusunda fayda sağlayacaktır.
Lahana Suyu
Lahana suyunun ağrı giderici özelliği olduğu bilinmektedir. Bu nedenle de sizler bir kabın içerisine taze lahana yapraklarını ekleyin. Ve bunun suyunu bir blender yardımı ile çıkarın. Lahana suyunu ağrımakta olan eklemin üzerine uygulayın. Bu sırada sizler de masaj yapabilirsiniz. Daha sonradan yünlü bir bez parçası ile ekleminizi sarın. Ve bütün bir gece boyunca bu şekilde uyuyun. Sabah kalktığınız zaman ılık suyla yıkayın.
Masaj Yapın
Kemiklerin birbirine sürtmesi sonucunda oluşmakta olan ağrıyı dindirmek için sizlerde okalitüs, selvi, çam iğneleri, kurutulmuş bir tutam papatya parçalarını karıştırın. Mısır ve zeytinyağı üzerine ekleyin. Karıştırın ve bir gün boyunca bu karışımı karanlık bir yerde saklayın. Ertesi gün ağrımakta olan yere günde iki kez olmak üzere sürtün ve masaj yapın. Sabah ve akşam yapmanız önerilmektedir.
Bitkisel Çay
Bu karışımı diğerlerinin aksine sürmeyecek içeceksiniz. Bir avuç kavak tomurcukları, 2 parça huş tomurcukları, 3 parça elecampane kökü, 2 parça ısırgan yaprağı, 2 parça ıhlamur çiçekleri, 1 parça nane yaprağı, 1 parça kurutulmuş papatya çiçekleri, Bütün bu bitkileri sizler de 1 litre kaynar suyun içerisine dökün. 10 dakika boyunca kaynatın. Bütün bir gece karanlıkta bekletin. Ertesi gün 4 ya da 5 defa sizler de için. Bunu toplamda iki ya da üç ay düzenli olarak uygulamanız sağlığınıza faydalı olacaktır.