Bel Kireçlemesi Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

kıkırdak dokusunun zedelenmesi neticesinde onunla bağlantılı olan kemiklerin dejenere olması sonucuda gerçekleşecek bir durumdur.

 Bel Kireçlemesi Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

 Bel Kireçlemesi Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Eklemlerde bulunan kıkırdakların zamanla aşınması sonucunda iki kemiğin birbirine sürmesi neticesinde oluşan bir durumdur. Bu durum yaşın ilerlemesi sonucunda meydana geleceği gibi aynı zamanda da kişinin kilolu olması neticesinde de yaşayacak olduğu bir sorun olmaktadır. Bu nedenle rahatsızlığı yaşayan yaşı ilerlemiş kişilerin bir an önce kilo vermesi önerilmektedir. Bir kere kireçleme başladığı zaman unutmayın ki bunun tedavisi olmadığı için sadece yapılacak tedavi hastalığın ilerlemesini durdurmak yönünde bir tedavi gerçekleşecektir. Yapılan araştırmaya göre 55 yaş üstü kadınları daha çok etkilediği, nadirde olsa daha erken yaşta olan kişileri de etkilediği bilinmektedir.

Belirtileri

Bel bölgesinde çok şiddetli bir ağrının olması söz konusu olacaktır. Omurga kısmında değişim olacağı gibi bu bölümün daha çok hareket halindeyken ağrıması söz konusu olacaktır. Başlangıcında hastalığın herhangi bir fiziksel aktivite yapıldığı zamanlarda ağrı ile ilişkili olacaktır. Ayrıca hastalık aynı pozisyonda hareketsiz bir şekilde kaldığınız zamanda kendisini gösterecek ve ağrının oluşmasına neden olacaktır. Eklemler deforme olacaktır. Hastalığın ilerlemesi sonucunda şişme meydana gelebilir. Genel halsizlik, Vücut ve boynu döndürdüğünüz zaman şiddetli bir ağrının meydana gelmesi.

Teşhisi

Hastalığın her zaman için doğru bir teşhis yaılabilmesi için hastanın şikayetlerinin dinlenmesi gerekmektedir. Bu hastalığın tedavisinde tanıyı koymak biraz zor olacaktır. Bu nedenle de kişinin kemik dokusunu incelemek amacıyla kıkırdakta herhangi bir hasarın olup olmadığını anlamak amacıyla röntgen filmi istenebilir. Hastalık başlangıç aşamasındaysa röntgen filminde görünmeye bilir. Hastalığın romatizma ile benzer özellikleri olması nedeniyle kişiye bir takım kan testlerinin yapılması gerekmektedir. Disklerin ne kadar hasar aldığını anlamak için spşnal adı verilen sinirlerde daralma olup olmadığını anlamak için MRI kullanılması gerekmektedir. 

Tedavisi

Bel kireçlemesi mutlaka erken teşhis edilmesi gerekmektedir. Bu hastalıklarda erken teşhisin önemi çok ayrı bir yerde olmaktadır. Hastalığın erken teşhis edilmeden devam etmesi sonucunda çok şiddetli ağrıların meydana geleceğini ve kişinin basit bir hareketi bile yerinden kalkarak yapamayacak olması bilinmektedir. Bu nedenle de doktorlar tarafından her zaman için erken teşhisin ayrı bir önemi olmaktadır.

Hastalığın erken teşhis edilmesi sonucunda doktorların kireçlemenin bulunduğu bölgeye göre tedavi uygulaması yapacaklardır. İlk aşamalarında omurganın düz durması için destekleyici bir korse verecekleri gibi aynı zamanda da boyun içinde bir boyunluk vermeleri söz konusu olabilir. Bu kireçleme sonucunda kan dolaşımında yavaşlama meydana gelecektir. Bunun sonucunda da ağrıların belirtileri giderek artacaktır. Bu ağrıları azaltmak ve kan dolaşımını hızlandırmak amacıyla doktor tarafından fizik tedavi önerilebilir ve kişiye masaj da öneriler arasında olabilir. Ayrıca son zamanlarda ülkemizde de sıklıkla yapılmaya başlamış olan akupuntur tedavisi de sinirlere çok iyi geldiği düşünülmektedir. 

Kişinin bel ağrılarını dindirmek için hızlı bir şekilde kilo vermesi önerilmektedir. Bel kireçlemesinin kilo ile bağlantılı olması nedeniyle kişinin daha hızlı kilo verip hastalığın ilerlemesini kendisi durdurması gerekmektedir. Bel kireçlemesi yaşamakta olan kişilere kaplıca son derece iyi gelmektedir. Sizler de sıcak su uygulamalarının olacağı kaplıcalard iyileşme görebilirsiniz. Hastalığı çok ilerlememiş olan kişiler için doktorlar egzersiz önermektedir. Bu egzersizin her zaman için bel kaslarını zorlamadan yapılması da öneriler arasında olmaktadır.

Hastanın şiddetli olan ağrılarını azaltmak amacı ile bir takım ilaçlar reçete edilebilir. Bu ilaçlar içerisinde analjezikler ve kas gevşeticiler olması gerekmektedir. Ayrıca hastalığın seviyesine göre doktor tarafından antiinflamatuar ilaçlarda tavsiye edilmektedir. Bu hastalık için daha çok hekim taradından verilmekte olan merhem ve de kremler son derece başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Kişinin gerekli vitaminleri ve de kemiklerini güçlendirmek için de kalsiyum takviyesi alması gerekebilir. Hastalığın çok ilerlemesi sonucunda ise hastaya cerrahi müdahale gerektirecek ve hastanın hasar gören sinirlerinin ve liflerinin tekrardan restore edilmesi sağlanacaktır. 


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle