Boyun Kireçlemesi Belirtileri Arasında Baş Dönme Olur Mu?
Boyun kireçlemesi yaşamakta olan bir kişinin sıklıkla belirtileri arasında baş dönmesi belirtileri de bulunmaktadır. Bunlar sabahları daha da şiddetlenmekte olup gece uykusunda da baş dönmesini kişinin yaşaması kuvvetlidir.
Boyun Kireçlemesi Baş Dönmesi Yapar Mı?
Boyun kireçlemesinin belirtileri arasında ciddi baş ağrısı, ciddi baş dönmesi ve mide bulantısı bu hastalığın belitirleri arasında olmaktadır. Baş dönmesi daha çok sabahları ortaya çıkacağı gibi aynı zamanda da gece uykusu sırasında da kendisni gösterme riski bulunmakadır. Bu baş dönmesinin nedenleri arasında yüksek bir yastık kullanmak ya da yattığı yatağın eğimli olması gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkması mümkün olacaktır. Bu baş dönmesi anlık olacağı gibi birkaç dakika ya da birkaç saat sürebilme riskide vardır. Kişinin görme bozuklukları yaşamasına ve de işitme kaynı yaşamasına neden olacağı gibi kulaklarında halk arasında çınlama denilen sesleri de duymasına neden olacaktır. Bütün bu belirtiler boyun kireçlemesi komplikasyonları arasında olmaktadır. Ve normal olan belirtiler arasında olmaktadır.
Beyinde bulunan dokuların kan dolaşımında olan bozulmalar sebebiyeti ile baş dönmesinin gerçekleşecek olduğunu unutmamak gerekmektedir. Var olan omurgasız eklemler üzerinde vertebra adı altında olan kireçleme sonucunda beyne giden damarların sıkışması sonnucunda olabilir.
Vertabra kemiklerinin hareketinde subluksasyon nedeniyle de ortaya çıkacağı bilinmektedir. Bu tür sebepler nedeniyle disk oluşumunda ve omurga kemiklerinde gözlemlenecek olan kemik büyümesi sonucunda değişiklikler gözlemlenecektir. Boyun kireçlemesi hastalığı şiddetine göe ve ilerleme derecesine göre diskleri sıkıştıracaktır. Omurga yapısında bir takım dolaşım bozukluklarının da meydana gelmesi söz konusu olacaktır. Sinir sıkışmaları beyne gitmekte olan damarları da ciddi oranda etkilenmesine neden olacaktır. Bu nedenle de yeteri miktarda kan gitmemesi nedeniyle de baş dönmesi mümkün olacaktır.
Belirtileri
Boyun kireçlemesi yaşamakta olan bir hastanın ilk semptomları arasında şiddetli bir ağrının olması söz konusu olacaktır. Bu daha çok hareket halinde olan kişilerde ortaya çıkacak olan ve hareket kısıtlanmasına neden lacak bir süreç olmaktadır. Bu hastalığın kendi içerisinde bir takım dereceleri bulunmaktadır. Bunların içerisinde ilk derecesi İlk aşaması olmaktadır. Kıkırdak dokusunun aşınması neticesinde ortaya artık yeni bir kemikleşmiş bölge çıkmaya başlayacaktır. Hastaların egzersiz sonrasında yapmakta olduğu her hareket sonrasında şiddetli bir ağrı kendisini burada gösterecektir.
Hastalığın bir diğer belirtisi ise yaygın bir şekilde bel ağrısı olmaktadır. Bunun yanında bel kısmında ağrı ve sertlik meydana gelecektir. Zaman içerisinde hareket kaybı yaşaması söz konusu olacaktır. Kamburluğun olması söz konusu olacaktır. Bel kısmında hareket ettiğiniz zaman seslerin gelmesi söz konusu olacaktır. Zaman içerisinde burada ki kemikler nedeniyle sinirler de sıkışma meydana gelecektir. Ciddi bir şekilde uyuşmalar söz konusu olacaktır. Nadirde olsa kişilerde görme bozukluğu meydana gelecekken baş dönmesi de görüşür ve mide bulantısı da olacaktır.
Tedavi
Tedaviyi her zaman için ortopedi uzmanı tarafından yapılması gerekmektedir. Doktor tarafından reçete edilecek ilaçların ağrıyı ortadan kaldırmak amacı ile ve eklemlerde bulunan hareketliği arttırmak amacı ile yapılacak bir tedavi yöntemi olmaktadır. Her zaman için erken teşhisin son derece önemli olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Sizler de en az 30 dakika boyunca hafif tempoda yürüyüş yapmanız gerekmektedir.
Sıklıkla yüzme yapabilirsiniz. Bisiklet sürme ya da bel ağrısı için mesaj yaptırmanız sonucudabu tür tedavilerin her zaman için iyi geleceğini de unutmamanız gerekmektedir. Sizlerde bu hareketleri yaparken her zaman için kaslarınızı güçlendirecek hareketler yapmanız gerekecek olduğunu unutmamalısınız. Bu rahatsızlığı yaşamakta olan kişilerin mutlaka kilo vermeleri ve diyete girmeleri gerektiği konusunda da bilgilenmeleri gerekmektedir.