Ayak Kireçlenmesine İyi Gelen Bİtkisel Tedavi

Zamanla eklemlerde aşınmanın oluşması neticesinde kıkırdakların kaybına ve hareket kısıtlılığı oluşmasına neden olacak iltihapların oluşmasına ayak kireçlenmesi denmektedir.

 Ayak Kireçlenmesine İyi Gelen Bitkisel Tedavi

Ayak eklemlerinde bulunmakta olan kıkırdakların aşırı yük sonucunda ve kişinin yaşlanması sonucunda ya da ayağa bir darbe alınması sonucunda kıkırdakların aşınması sonucunda kireçlenme meydana gelmektedir. Kadınlarda daha sıklıkla görülmektedir. Kişi ayağını her oynattığı zaman eklemlerinde ses gelecektir. Ayak eklemlerinde oluşan kireçlenmenin önlenmesi için bazı bitkisel tedaviler bulunmaktadır.

Bitkisel Tedavi

Defne Yaprağı

Ayaklarda kemik kireçlenmesi defne yaprağı ile tedavi edeceğinizi de unutmamalısınız. Bu vücut içerisinde bulunan kireçlenmeye son derece iyi gelmektedir. Vücudun eklemlerinde bulunan kireçlenmeye de son derece iyi gelmekte ve kişilerin ağrılarını da azaltmaktadır. Bir buçuk su bardağı klorsuz kaynar suyun içerisine 200 gram kadar defne yaprağı atın. 30 dakika boyunca kaynatın. Günde iki defa yemeklerden önce süzdükten sonra içmelisiniz.

Organik Bal ve Kuru Üzüm

Bu tarifi sizler de şeker hastalığı gibi yandaş bir hastalığınız olmadığı zamanlarda yaoarak kullanabilirsiniz. Organik olan taze bal kullanmalısınız. Ve 1 kilo gram da kuru üzüm satın almalısınız. Her kahvaltıdan hemen önce sizler de kuru üzüm ve balı tüketmeniz gerekmektedir. 20 gün boyunca ayaklarda kireçlenmesi olanlar bu tarifi uygulaması sonucunda ayaklarında olan dayanılmaz ağrının da son bulması mümkün olacaktır.

Zencefil

Ayaklarda bulunan kireçlemenin ağrısını dindirmek için sizler de zencefil kullanabilirsiniz. Tarifi ise son derece kolay olmaktadır. Kuru bir kaşık tereyağını eritin. üzerine sarımsak ekleyin ve onunda üzerine zencefil tozu ekleyin. Soğuduğu zaman kireçlenmekte olan ayağa sürülmektedir. Daha sonradan ise ayağı bir bandaj ile sarın.

Sabah uyandığınız zaman ılık su ile yıkamalısınız. Bu tedaviyi bir hafta boyunca uygulamalısınız.

Limon ve Sarımsak

3 tane limon alın. 150 gram soyulmuş sarımsak alın. Sarımsakları ezin. Bir litrelik kavanozun içerisine limonları küçük küçük doğrayın. İçerisine dövmüş olduğunuz sarımsakları atın ve üzerine yarım litre suyu ekleyin. Bir gün boyunca ağzı açık bir şekilde bekletin. Ertesi gün süzün. Kavanozu sıkıca kapatın ve karanlık bir yerde saklamalısınız. Her sabah aç kaynına 50 ml içmelisiniz.

Hardal

Ayak kireçlenmesini tedavi etmekte hardalın son derece etkisi olmaktadır. Kan dolaşımının arttıracaktır. Ve kişilerin metabolik süreçlerinin de hızlanmasını sağlayacaktır. Sizler de akşamları uyumadan önce eklemin üzerine sürmelisiniz. Daha sonradan bir bandaj ile ayağınıza sarın. Sabah uyandığınız zaman ayaklarınızı ılık suyla yıkayın. Bu tedaviyi eklem tedavisi son bulana kadar tekrar ediniz.

Patates ve Terebentin Yağı

Ayak kireçlenmesi olduğu zaman şiddetli ağrının olması söz konusu olacaktır. Kaynar suyun içerisine çavdar unu ekleyin. İçerisine bir tane patates ekleyin ve kaynatın. Ağrımakta olan bölgenin üzerine terebentin ile yağlayın. Üzerine de bu patatesi ekleyin. Bu işlemi gece uygulamanız daha uygun olacaktır.

Isırgan Otu ve Defne Yaprağı

Kireçlenmeyi sizler de ısırgan otu ve defne yaprağı ile de tedavi etmeniz mümkün olacaktır. Hazırlanması için sizler de defne yaprağı ve kuru ısırgan otunu bir kabın içerisinde ezin. Üzerine 300 ml kadar su ekleyin. Bunu beş dakika boyunca kaynatmanız gerekmektedir. Daha sonradan bütün bir gece boyunca karanlık bir yerde bekletin. Bu yaptığınız karışımı sizler de cam bir kavanozun içerisine ağzını kapatarak bekletin. Ertesi gün buzdolabına koyun. Her gün bir çorba kaşığı için.

Adaçayı ve Yulaf Samanı

Topuklarda ve ayaklarda oluşan kireçlenme için iyi gelen adaçayı ve yulaf samanı ile tedavisi mümkün olacaktır. 200 gram adaçayı ve yulaf samanını 500 ml suyun içerisinde 5 dakika boyunca kaynatmalısınız. Ilımasını bekleyin ve ayağınıza sürün. 2 hafta boyunca her gün uygulamanız gerekmektedir.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Yorum ekle