Osteoartrit Hastalığında Bitkisel Tedavi

Halk arasında kireçleme denmektedir. Eklem yerlerinde bulunan sıvının yok olması sonucunda iki kemik birbirine değecek ve osteoartrit oluşacaktır.

Osteoartrit bitkisel tedavisi

Osteoartrit bitkisel tedavisi

Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. Günümüzde alternatif tıpta en sıklıkla kullanılan elma sirkesi Osteoartrit tedavisinde de kullanılmaktadır. Ağrının oluşmasını ve de sertliğin yok olmasında yardımcı olacaktır. Ayrıca eklemler üzerinde bulunan toksinlerinde atılmasında yardımcı olur.

Bir bardak kaynamış suyun içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve bal karıştırılmalıdır. Daha sonradan bu karışımı aç karnına içilmesi gerekmektedir. Günde iki kez tekrarlanması gerekmektedir. Bir diğer elma sirkesini de sızma zeytin yağı ile karıştırıp osteoartrit olan bölgeye sürerek masaj yapınız.

Epsom Tuzu

Kireçlemede kullanılmakta olan alternatif tıpta son derece başarılı sonuçlar elde etmekte olan Epsom Tuzu olmaktadır. Banyo yaparken kullanmanız gerekmektedir. Banyo suyunun içerisine 2 su bardağı kadar epsom tuzu eklenmeli ve 30 dakika boyunca beklenmelidir. Ağrıyan bölgeye masaj yapılır.

Zencefil

Zencefil en etkili çözümlerden bir tanesi olmaktadır. Romatoloji Derisinde 2001 senesinde yayınlanan bir makalede zencefilin kireçlemeye çok faydası olduğu belirtilmiştir. Aynı zamanda antioksidan etkisi olduğu gibi Ağrı şişlik ve de iltihaplanmayı da azaltıcı etkidi vardır. Vücutta bulunan ağrının azalmasını da sağlayacaktır.

Kireçleme yaşamakta olan hastaların günlük olarak 3 bardak zencefil çayı tüketmesi tavsiye edilmektedir. Zancefil çayını yapabilmek için zencefil kökünü rendelemek gerekiyor. Daha sonradan ise 10 dakika boyunca bir bardak suyu üzerine koyarak kaynatmak gerekmektedir. Kaynadıktan sonra süzülerek içerisine isterseniz bal koyup sizlerde içebilirsiniz. Her gün zencefil dilimlerini yiyebilirsiniz. Yemeklerinize ekleyecek olduğunuz kuru ya da taze zencefil sayesinde sizlerde kireçlemeden kurtulacaksınız. Ayrıca zencefil çayını da unutmamak gerekiyor. Kireçlemenin olduğu bölgeye masaj yaparak uygulanması gerekmektedir.

Zerdeçal

Kireçleme hastalığı olan kişilerin zerdeçal tüketmesi tavsiye edilmektedir. Kireçlemenin ilerlemesini yavaşlatacak olduğunu unutmamalısınız. Antioksidan özelliğine sahip olduğu gibi anti enflamatuar özelliği ile de bilinmektedir.

Bir su bardağı ılık sütün içerisine 1 çay kaşığı kadar zerdaçal eklenir. Sizlerde toz olanını tercih etmelisiniz. Birkaç gün boyunca bu karışımı tükettiğiniz zaman sizlerde şikayetlerinizin azaldığının farkına varacaksınız. Ayrıca günlük yemeklerinize de zerdaçal ekleyebilir ve değişik bir tat almanız mümkün olur.

Çemen Otu Tohumu

Kireçleme tedavisinde popüler olan bir diğer bitki ise çemen otu tohumu olmaktadır. Ağrının ve şişliğin azalmasında yardımcı olacağı gibi osteoartrit yaşamakta olan kişilerin de şikayetlerini ciddi oranda azaltmaktadır. İçerisinde yeteri miktarda kalsiyum demir ve fosfor barındırdığı için sizlerde çemen otu tohumunu sağlıklı olmak için tüketebilirsiniz.

Bir gün önceden sizlerde bir çay kaşığı kadar çemen tohumunu suda bekletin. Islandığı için yumuşamış olan tohumları yemelisiniz. Günlük olarak bu işlemi tekrarlamanız tavsiye edilmektedir. Alternatif tıpta çemen otu tohumu ayrıca bir bardak ılık suyun içerisine 1 çay kaşığı konularak içilir. Bunun yanı sıra sizlerde 1 çay kaşığı çemen tohumunu hamur haline getirdikten sonra etkilenen bölgelere uygulamalısınız. 10 dakika boyunca kalmalı ve daha sonradan ılık suyla yıkamanız gerekmektedir.

Yeşil Çay

Zayıflatma etkisi de olan yeşil çay her zaman için antioksidan özellikleri sayesinde eklem ağrılarını dindirmekte faydası olur. Ayrıca şişlik olması durumunda şişliği de azaltacaktır. Bir bardak sıcak suyun içerisine yeşil çay yaprağı ekleyin birkaç dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Ardından tatlandırmak için içerisine bir çay kaşığı bal ekleyin. Günlük olarak üç bardak yeşil çay içmek sağlığınıza son dereceiyi geleceği için bu işlemi aksatmadan yapın.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...
Yorum ekle