Dirsek Kireçlenmesinin Belirtileri, İyi Gelen Egzersizler ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri

İki kolumuzda bulunan dirseklerimizin kıkırdak yüzeylerinin zaman içerisinde aşınması sonucunda ya da bir darbe halarak hasar görmesi sonucunda dirsek kireçlenmesi meydana gelecektir.

 Dirsek Kireçlenmesi

Dirsek Kireçlenmesinin Belirtileri

Dirsek kireçlenmesi ağrının ve bölgede sertliğin meydana gelecek olduğu dejeneratif hastalık olarak bilinmektedir. Dirseklerimizde bulunmakta olan kemiklerin aşınması sonucunda meydana gekecektir. Bu daha çok yaşın ilerlemesi sonucunda meydana geleceği gibi aynı zamanda da kişinin herhangi bir travma yaşaması neticesinde de ortaya çıkacak bir durum olmaktadır.

Belirtileri

Vücudumuzun herhangi bir ekleminde olan kireçlenmenin belirtilerinin hepsi dirsek kireçlenmesinde de görülmektedir. İlk olarak ağrının ve sertliğin görülmesi belirtiler arasında olmaktadır. Aktiviteleri yaparken ağrının azalması söz konusu olacakken kişi biraz dinlenmesi sonucunda ağrının artması tekrar gerçekleşecektir. Bu rahatsızlık ilerlemesi sonucunda kıkırdağın yüzeyinde bulunan sıvının daha da azalması neticesinde dirsek çevresi üzerinde şişliğin meydana gelmesi söz konusu olacaktır. Tüm sıvı bittiği zaman ise iki kemiğin birbirine değmesi sonucunda her hareket edildiği zamanlarda gıcırdama sesi duyulacaktır.

Egzersiz

Dirsek üzerinde bulunan kasları güçlendirmek amacı ile iki kolunuzu da yan tarafınızda sağlayın. Sonra sol kolunuzu olabildiği kadar yukarı kaldırın. Dirseğinizden kırın ve diğer elinizle dirseğinizden ya da kolunuzun bir bölgesinden tutarak hafif basınç uygulamalısınız. Bu hareketi 10 saniye kadar yapın ve sonra kolunuzu başlangıç pozisyonuna getirip diğer kolunuzla yapınız.

Bir sandalyeye oturun. Elinizi düz bir şekilde sizler de masaya doğru uzatmalısınız. Ardından ise el parmaklarınızı açık bir şekilde germelisiniz. Bu germe hareketi giderek yukarıya doğru çıkarın ve dirsek kısmını da 10 saniye kadar gerdikten sonra tekrardan başlangıç egzersizine dönmelisiniz.

Kolunuzun hareket kabiliyetini kazandırmak amacı ile sizler de ön kol supinasyonu hareketini yaparsanız her zaman için hem dirsek kısmınız hem de el bilek kısmında bulunan kasları çalıştırmış olacaksınız. Egzersizi yapabilmek için sizler de ayakta durun. Bacaklarınızı bir omuz boyunda açmalısınız. Dirseğinizi 90 derece olacak şekilde bükmelisiniz. Bu şekilde dururken dirseklerinizden tutun ve bileğinizi çevirmeniz gerekmektedir. Avuç içiniz yüzünüze bakacak şekilde. Elinizle dirsek kısmından tutarak biraz daha güç verin ve biraz daha döndürmeye çalışın. Toplamda 10 defa yapacak olduğunuz her iki dirsek hareketi için 10 defa tekrarlamalısınız.

Bitkisel Tedavi

Lahana yapraklarının her zaman için ağrı kesici özelliğinin olması ile bilinmesi nedeniyle kireçlenme tedavisinde sıklıkla karşımıza sçıkmaktadır. Lahanaların iç yapraklarını çıkarmalısınız. Bunları ezerek suyunu çıkarın. Daha sonradan ezmiş olduğunuz kalan yapraklarını bir kabın içerisine koyun ve üzerini çok az su ekleyip haşlamalısınız. Daha sonradan bulunan eklem üzerine ilk olarak çıkarmış olduğunuz saf lahana suyunu sürerek masaj yapmalısınız. Yaklaşık olarak 5 dakika boyunca masaj yapmanız iyi gelecektir. Daha sonradan hastalmış olduğunuz lahana parçalarını elinizle yoğurmalısınız. Ve lahana suyunun üzerine bu püreyi de sürüp üzerini bir streç film ile sarmalısınız. Bütün bir gece kolunuzda kalması sonucunda sizler de sabah kalktığınız zaman yıkamalısınız. Bu tedaviyi her gece uyumadan önce ağrılarınız dinene kadar yapmanız son derece faydalı olacaktır.

Dirsek eklemlerinizde sürtünme olması durumunda sizlerin de hazırlayacak olduğunuz reçeteniz her zaman için hazırdır. Çam iğneleri, okaliptus, iki yemek kaşığı papatya, içerisine bir miktar organiz saf sızma zeytin yağı eklemelisiniz. Bu karışımı hamur haline gelecek şekilde yoğurmalısınız. Ardından bu karışım sayesinde eklem üzerine sürülmeli ve en az 1 saat boyunca bekledikten sonra yıkamalısınız. Günde iki defa yapmanız önerilmektedir.

Tebeşirin ve süt ürünlerinin hem ağrıyı geçirmesi ile biliniyorken hem de şişmeyi azaltacak etkisi olması ile de bilinmektedir. Bu nedenle de okullarda kullanılmakta olan tebeşir ezilir. İçerisine bir miktar süt ilave edilerek karıştırılır. Hamurumsu bir hal alması sonucunda dirseğin kireçlenme olan bölgesine sürülür. Streç film ile kaplanır ve 1 gece boyunca beklenmelidir.


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle