Diz Kireçlenmesi İçin Nasıl Egzersizler Yapmalısınız?

Diz kireçlenmesi, diz eklemlerinde bulunan kıkırdağın yıllar içerisinde aşınması sonucunda ya da kişinin fazla kilosu olması neticesinde yırtılması sonucunda kemiklerin birbirine sürtmesi neticesinde meydana gelecek bir rahatsızlıktır.

 Diz Kireçlenmesi Olanların Yapacağı Egzersizler

Caption

Diz kireçlenmesi günümüz koşullarında tedavisi olmayan ve işlevsel bozukluğun olmasına neden olan ve kişilerde ciddi ağrının oluşmasına neden olan bir hastalık olmaktadır. Diz kireçlenmesinde birincisi yaşın ilerlemesi ikincisi ise kilo sorunu çok etkilidir. Bu nedenle de kilolu olan kişilerin her zaman için kilo vermesi tavsiye edilmektedir. Bunun yanında kullanacak oldukları ilaçlar ile ağrıyı dindirecekken aynı zamanda da yapacak oldukları egzersiz ve fizik tedavi hareketleri sonucunda da ağrının azalmasına katkıda bulunmuş olacaklardır. Hastaya esneklik katacak olan yumuşak dokuların çalışması ve eklemlerde bulunan kasların güçlenmesi için mutlaka kişinin daha az kıkırdak kaybı yaşaması için egzersizlerin kireçlenme tedavisi gören kişilerin hayatında ayrı bir yeri olması gerekmektedir. 

Egzersiz Hareketleri

Egzersiz yapmaya başlamadan önce sizlerin de her zaman için ısınmak amacıyla 5 dakika yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Her zaman için bu yürüyüş ısınmanızı sağlayacaktır. Yere sırt üstü olacak şekilde uzanın. Bir örtü alın ve ayağınızın ortasından geçirip örtünün iki ucundan tutun. Ayağınızı kırmadan havaya kaldırın. 5 saniye bekleyin ve yavaşça ayağınızı yere indirin.

Ayakta yapacak olduğunuz bu egzersiz için her zaman bir sandalyeden yardım almalısınız. Sol bacağınızı bir adım geriye atın. Ve sol diz kapağını düzleştirin. Önde kalan bacağınızın diz kapağını kırın. Arka bacakta gerginliği hissetmelisiniz. Bu şekilde 20 saniye kadar beklemelisiniz. Sonra ayakları değiştirin.

Zayıf eklemlerinizi güçlendirmek için ve eklemlere esneklik kazandırmak için yapacak olduğunuz bu hareketi yere sırt üstü uzanarak yapacaksınız. Yere düz bir şekilde uzanmalısınız. Bir dizinizi bükün ve diğer dizinizi düz olacak şekilde uzatın. Ayak parmaklarınız her zaman için yukarıya bakması gerekmektedir. Herhangi bir yerden destek almadan ayağınızı düz bir şekilde yukarıya doğru kaldırırken parmaklarınız yine yukarıya doğru bakmalıdır. 10 saniye kadar havada tutun ve ayağınızı yere indirin.

Yere sırt üstü olacak şekilde uzanın. Her iki bacağınızı da rahat bırakın. Ardından ilk önce sağ bacağınızı diz kapağı kısmından gerin. Daha sonradan da sol bacağınızı aynı şekilde gerin. 10 saniye kadar gergin tutun ve her iki bacak içinde 20 defa bu hareketi tekrarlayın.

Bir sandalyeye oturun. Ellerinizi iki yanınızda paralel olacak şekilde tutun. Ardından sol ayağınızı ayak parmaklarınızın üzerinde duracak şekilde arkaya doğru çekin. Sağ ayağınızı havaya kaldırın ve 10 saniye kadar yukarda tutun. Sonra ayağınızı değiştirin.

Bu hareketi ister yerde uzanarak isterseniz bir sandalyeye oturarak yapabilirsiniz. Bacaklarınızı diz kapağından kırın ve bacak aranıza bir yastık alın. Yastığı ezecek şekilde bir güç uygulayın ve 10 saniye kadar bekledikten sonra rahat bırakın.

Bir sandalyeye tutunarak ellerinizle güç alın. Ayaklarınızı bir diz boyunca açın. Topuklarınızı yerden kaldırabildiğiniz kadar kaldırarak ayak parmaklarınızın üzerinde durun 3 saniye kadar bekledikten sonra topuklarınızı tekrardan yapın. Eğer dizlerinizdeki ağrıdan dolayı bu hareketi yapamıyorsanız bir sandalyeye oturarak aynı hareketi yapabilirsiniz.

Ayakta durun ve bacaklarınızı birleştirin. Bir sandalyeden ya da tezgahtan tutunmanız gerekmektedir. Bir bacağınızı kaldırın ve diz kapağınızdan kırmadan yana doğru açın. 3 saniye kadar havada tutun ve bacağınızı indirin. Aynı işlemi diğer bacağınız içinde yapın.

Bu hareket sayesinde bacaklara tekrardan eskisi gibi esneklik kazandırmanız planlanmaktadır. Bir sandalyenin arkasında durun ve sandalyeden desten alınız. Bacaklarınızı bir omuz genişliğinde açın. Bir ayağınızın üzerinde dururken diğer ayağınızı diz kapağından kırın ve yerden kaldırarak geriye doğru çekin. 20 saniye boyunca ayağınızı bu şekilde tutun ve başlangıç pozisyonuna geri gelin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da yapmalısınız.


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle