Kireçlenmeyeİyi Gelen Kaplıca Türleri Hangileridir

Kireçlenme hastalığı kronik olan bir hastalık olup iki kemik arasında yastık görevi yaparak birbirine değmesini engellemekte olan kıkırdağın zaman içerisinde aşınarak yok olması sonucunda kemiklerin birbirine değmesi neticesinde meydana gelecektir.

 Kireçlenmeye İyi Gelen Kaplıcalar

Kaplıcalar

Kişinin yaşamakta olduğu hastalıklarını doğal yollarla tedavi ederek şifa bulmak için her yıl milyonlarca insan kaplıcalara akın etmektedir. Ülkemizde de şifalı sular bakımından son derece zengin olması ile bilinmektedir. Bu nedenle de birçok rahatsızlığın tedavisinin yapıldığı bu kaplıcalarda kireçlenme tedavisininde sıklıkla yapıldığı bilinmektedir. Kaplıcaların içerisinde bulunan kimyasal maddeler ve kan akışını son derece de hızlandıracak suyun sıcaklığı sayesinde kaynağın içerisinde bulunan mikroskobik organizmalar ile birlikte nemli havanın oluşu her zaman için kireçlenme tedavisinde son derece fayda sağladığı gibi amosferin basıncının olması da kişilere sağlık açısından büyük katkılar sunmaktadır. 

Kaplıcalardan insanlar yararlanması, kaplıca banyoları, oturma banyosu, kısmi banyo, ülkemizde var olan çamur banyoları ve buhar banyoları olarak insanlar faydalanması ile de bilinmektedir.

Kaplıcalar kas ve iskelet sistemi tedavilerinde uygulanmaktadır. Kireçlenme başta olmak üzere iltihaplı romatizmal hastalıklarda, bel ve boyunproblemleri gibi ağrılarda da çok etkili olması ile bilinmektedir. Ülkemizde çok sayıda kaplıcanın olması ile de bu rahatsızlıkları yaşamakta olan kişilerin iyileşmesi söz konusu olmaktadır. Kaplıcaların hastalık üzerinde nasıl bir etkisinin olduğu tam olarak bilinmemektedir. Tedaviler her zaman için iki şekilde uygulanmaktadır. Suyun içerisinde bulunan erişmiş minerallerin ve de gazların deri yoluyla emilmesi sonucunda vücut metabolizmasında bu gazlar değişikliğin oluşmasına sebp olmaktadır. Termal nonspesifik etki ise suyun sıcaklığı sayesinde kan dolaşımının artmasını sağlaması nedeniyle kişilede metabolizmanın hızlanmasını sağlamaktadır. Sinir ve hotmonal sistemlerde bu sayede uyarıldığı için hastalarda iyileşme meydana gelemketedir. 

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kişiler kaplıcaya girecekleri zaman öncelikle kişilere hastalığın kesin olarak teşhisinin konulması gerekmektedir. Doktor tarafından aktivasyon derecesinin ve sistematik olarak hasarların değerlendirilmesi çok önemli olacaktır. Sistematik olarak mutlaka hastanın dahiliye doktorunun kntrolünde olması son derece önemli olacaktır. Hasta uzmanlar tarafından kaplıca kürüne girdiği zamanlarda mutlaka izlenmesi gerekmektedir.

Yararlı mı yoksa zararlı mı geldiği kişilerde bırakmakta olduğu etkiler muhakkak gözlemlenmesi de gerekmektedir.

Kimler Kaplıcalara Giremezler

Ateşli hastalıkları olanlar ve sistem enfeksiyonları geçirmekte olanlar, alevli dönnemlerinde iltihaplı romatizma hastalığı geçirenler, ileri derece de kansızlık yaşamakta olanlar, kanamalı hastalıkları olanlar, kadınlarda adet dönemi içerisinde olanlar ve gebelik dönemi ya da sonrasında kalp, akciğer hastalıkları ve böbrek rahatsızlıkları olanların girmesi sakıncalı olmaktadır.

Kaplıcalarda Tedavi Nasıl Uygulanır?

Her hastaya ayrı bir plan yapılması gerekmektedir. Tedavi süresi kişinin durumuna bağlı olacaktır. Tedavi şekli de hastanın durumuna bağlıdır. Bunlar daha sıklıkla suyun özelliklerine göre uzmanlar tarafından belirlenmektedir. Toplam tedavi süreleri hastalığın durumuna göre 2 ila 3 hafta arasında değişim göstermektedir. Toplam banyo sayısı ise kişilerde 15 ile 20 civarında olmasına dikkat edilmektedir. Kişiler günlük olarak kaplıca tedavisinden sonra gündelik hayatlarına devam edebilir. Ve bu kürler istenildiği zaman günlük olarak ya da gün aşırı olacak şekilde de yapılması söz konusu olacaktır. Banyo süreleri genellikle 5 ile 25 dakika arasında yapılmaktadır. Bu süre ilk yapılmaya başlandığı zamanlarda daha az tutulması ve gün geçtikçe giderek arttırılması söz konusu olması gerekmektedir. Kişi kaplıcaya girdiği zamanlarda yeteri kadar sıvı alımına çok dikkat etmesi gerekmektedir. Hastaların kür öncesinde mutlaka mesanelerini ve de bağırsaklarını boşaltarak küre girmeleri önerilmektedir. Banyo içerisinde kaldıkları zaman en rahat olacakları pozisyonu tercih etmeleri gerekmektedir.

Bazı hastaların sıcağa tahammülü olmaması nedeniyle kaplıcalara girdikleri zaman fenalaşabilmeleri söz konusu olacaktır. Bu kişilerd tansiyonun yükselmesine neden olacağı gibi çarpıntının da olması söz konusu olacaktır. Bu tür kişiler hemen kaplıcalardan uzaklaştırılması da gereklidir. 


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle