Osteoartrit İçin Egzersizleri

Kireçlemeniz varsa sizler de yapacağınız egzersizlerle ağrılarınızı dindirmede yardımcı olacaktır.

Osteoartrit İçin Egzersizleri

Kireçleme daha çok 50’li yaşlardan sonra görülmekte olan bir eklem rahatsızlığı olmaktadır. Kemiklerimizin birbileri ile bağlantılarını oluşturan eklemlerimiz vardır. Bu eklemlerin içi sıvı dolu olan bir kıkırdaklar bulunmaktadır. Zamanla insanların yaşı ilerledikçe bu sıvı azalarak yok olacaktır. Bu durumda da iki kemik birbirine değecek ve aşınma meydana gelecektir. Bu hastalığın çok ağrılı ve zor olduğunu unutmamalısınız. Eğer sizlerde de kireçleme olduysa o zaman evinizde yapacak olduğunuz egzersizler sayesinde kireçlemenin önüne geçmiş olacaksınız. Unutmayın ki günümüzde kireçlemenin herhangi bir tedavisi olmamaktadır. Kıkırdağı ve eklemleri güçlendirmek için yapacak olduğunuz zamanson derece işe yarayacak egzersizlerdir.

Sürtünmenin çok az olduğu ve kaygan pürüzün artık olmadığı yerlerde halk arasında denildiği gibi kireçleme olması söz konusu olacaktır. Eklemlerd çok ciddi bir ağrının oluşmasına ve sertliğin de gerçekleşecek olduğu için eklemlerinizi hareket ettirdiğiniz zaman kemiklerin birbirine değecek olması nedeniyle çıtırdılı bir ses duracaksınız. Ve bu se sduyulurken diğer yandan da ağrınız oluşacaktır.

Eklem arasında olan kıkırdak son deece kaygan ve de pürüzsüz olmaktadır. Fakat kireçleme zamanla git gide kötüleşecektir. Böylesi bir durumda da iki kemik birbirine değdiğinden ve kayganlığı kaybettiğinden o bölgede ki kemikler birbirlerine değecektirler. Bu da hem insanların hareketlerini kısıtlayacaktır. Hem de insanların acı çekmesine neden olacaktır. Bu durumda olmak istemiyorsanız o zaman dizlerinizi güçlendirecek egzersizleri biliyor olmalısınız. Sizler için bu yazımız içerisinde diz kaslarınızı güçlendireceğiniz birkaç egzersiz hareketi veriyoruz.

Aktif bir hayatınızın olmasını istiyorsanız o zaman ideal olan kilonuzu korumayla işe başlamanız gerekmektedir. Sizler de kireçlemenin en büyük düşmanının kilo olduğunu unutmamalısınız. Egzersiz yapmak hayatınızın bir parçası haline getirmeniz gerekmeketdir. Hayatınızda egzersizin her zaman için ayrı bir yeri olması gerekmektedir. Kas dokunuzu güçlendirmek için ve eklemlerde oluşan ağrının yok olması için fizyoterapistler tarafından verilen egzersiz tariflerini uygulamanız sonucunda tabi ki ağrılarınızı dindirmiş olacaksınız.

Diz Egzersizleri

Dört ayak üzerinde durun. Sırtınızın dümdüz olmasına dikkat etmelisiniz. Dizinizin bir tanesini kalçanızın seviyesinde olmasına çok dikkat ederek havaya kaldırın. Vucudunuz hafif sağa doğru dönebilir. Fakat ellerinizi hiçbir şekilde kıpırdatmadan sadece bacağınızı kaldırın. İçinizden 10a kadar sayın ve tekrar yapın. Bu hareketi 10 defa yaptıktan sonra diğer ayağınıza geçin.

Düz bir şekilde durun. Bacaklarınız ikisi bir arada olması gerekmektedir. Sağ dizinizi kendinize doğru biraz bükün ve sizlr yana doğru çekilin. Sağ elinizi yukarıya kaldırın ve sol elinizi de yana doğru uzatın. Ellerinizin pozisyonunu desteklemek için hafif bir şekilde öne doğru eğilin. Ve bacağınızı yere indirin. Diğer ayağınızı da aynı şekilde yapın. Bu işlemi günde 10 defa tekrarlamalısınız.

Ayakta dik bir şekilde durun. Ellerinizi bacaklarınızın üzerinde birleştirin. Hafif bir şekilde parmak ucunuzda yükselin. Daha sonradan sol ayağınızı yana doğru açın. İçinizden beşe kadar sayın ve ayağınızın yanına getirin. Burada önemli olan topukların yere asla değmemesi olacaktır.

 

Ayakta bacaklarınızı bir omuz boyunca açınız. Topuklarınız birbirine değmeli ve ayak parmaklarınızda yaklaşık olarak 45 derecelik bir açı söz konusu olmalıdır. Ellerinizi kalçalarınıza koyun ve sonra parmaklarınızdan güç alarak topuklarınızı havaya kaldırın. İçinizden 10a kadar sayın ve topuklarınızı tekrardan yavaş bir şekilde yere koyun. Bu hareketi aynı şekilde günde 10 defa yapmalısınız.

Yere sırt üstü olacak şekilde uzanın. İki elinizi yanınıza getirin. Bacaklarınızı havaya kaldırın. Daha sonradan ayak tabanlarınızın birbirine değecek şekilde birleştirin. Bu işlemi yaparken içinizden yine ona kadar saymalısınız. Daha sonradan ayaklarınızı iki yana doğru açın ve tekrar ona kadar sayıp yine aynı şekilde ayak tabanlarınız birbirine değecek şekilde bu işlemi tekrarlayınız.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
Yorum ekle